Ek 小酒馆位于 Petkovškovi nabrežje 和 Usnjarska ulica 的拐角处,远离卢布尔雅那最喧嚣的地方,可欣赏卢布尔雅那的景色。 Žitne旁边的新餐厅最注重提供早餐和早午餐菜肴,也适合午餐。
”Želeli smo ustvariti prostor, kjer se bodo družili prijatelji in dobri okusi. Prostor, kjer bodo obiskovalci ob jedeh podoživljali obstoječe spomine in ustvarjali prijetne nove. Naši osnovni vodili sta slastnost in gostoljubje: verjamemo namreč v kuharijo s čustvi, ki po naše gradijo dober okus,” pravi vodja bistroja Sašo Kralj.
Na jedilniku med drugim najdemo ”French melt”, sendvič s čebulo, pečenimi šampinjoni in sirom grojer, ter smuti iz borovnic z misom. Za pripravo jajčnih jedi, kot so Eggs Benedict, Eggs Florentine 和 Eggs Royale, 他们使用 ekološka jajca, vsako jutro pripravijo in spečejo cimetove kruhke in brioše, ki jih postrežejo z 自制果酱.
阅读更多: Ayatana – Lesce 的烹饪工作室
Koncept ponudbe je bil tudi izhodišče za arhitekturno zasnovo bistroja, ki je delo ljubljanskega studia Dekleva Gregorič arhitekti. Ta je sledil načelu ‘raje razkriti kot prikriti’, torej čim manj posegati v obstoječi značaj prostora in tako ohraniti njegovo prvinskost. Takšno vodilo se kaže v uporabljenih materialih – železu, cortenu, lesu, marmorju, granitu in bakru. Posebnost zasnove je razstavna stena s črnimi nosilci in skledami, ki podpirajo bistvo kuhinje Eka: izbrane sestavine in jedi ter izdelke za domov.
Za celostno grafično podobo gre zahvala londonskemu grafičnemu studiu Here pod vodstvom glavnega oblikovalca Andrewa Giddingsa in kreativne direktorice Caz Hildebrand, ki med drugim sodeluje z znamkami, kot so Adidas, Fortnum & Mason, Bacardí, Hendrick’s Gin, Thames & Hudson, in kuharico Nigello Lawson.
Pa dober Ek!
Galerija – Ek Bistro na Petkovškovem nabrežju
更多信息:
facebook.com/ekljubljana