EK Bistro: na zajtrk ali ”brunch” na Petkovškovo nabrežje

Zadnjič posodobljeno: :

Stran od največjega ljubljanskega vrveža in s pogledom na Ljubljanico, na vogalu Petkovškovega nabrežja in Usnjarske ulice, se nahaja Ek bistro. Novi lokal ob Žitnem mostu se osredotoča na ponudbo jedi za zajtrk in ''brunch'', ki pa so primerne tudi za kosilo.

Osnovne Informacije
Naslov

Ek Bistro
Petkovškovo nabrežje 65
Ljubljana

Povezava

Ek Bistro

Urnik

Vsak dan od 7.00 do 18.00

Kontakt

”Želeli smo ustvariti prostor, kjer se bodo družili prijatelji in dobri okusi. Prostor, kjer bodo obiskovalci ob jedeh podoživljali obstoječe spomine in ustvarjali prijetne nove. Naši osnovni vodili sta slastnost in gostoljubje: verjamemo namreč v kuharijo s čustvi, ki po naše gradijo dober okus,” pravi vodja bistroja Sašo Kralj.

Na jedilniku med drugim najdemo ”French melt”, sendvič s čebulo, pečenimi šampinjoni in sirom grojer, ter smuti iz borovnic z misom. Za pripravo jajčnih jedi, kot so Eggs Benedict, Eggs Florentine in Eggs Royale, uporabljajo ekološka jajca, vsako jutro pripravijo in spečejo cimetove kruhke in brioše, ki jih postrežejo z domačo marmelado.

PREBERITE ŠE: Ayatana – kulinarični studio v Lescah

V Ek Bistro vas čakajo slastne jedi,  ki so primerne za zajtrk, brunch ali glavnojed.
V Ek Bistro vas čakajo slastne jedi, ki so primerne za zajtrk, brunch ali glavnojed.

Koncept ponudbe je bil tudi izhodišče za arhitekturno zasnovo bistroja, ki je delo ljubljanskega studia Dekleva Gregorič arhitekti. Ta je sledil načelu ‘raje razkriti kot prikriti’, torej čim manj posegati v obstoječi značaj prostora in tako ohraniti njegovo prvinskost. Takšno vodilo se kaže v uporabljenih materialih – železu, cortenu, lesu, marmorju, granitu in bakru. Posebnost zasnove je razstavna stena s črnimi nosilci in skledami, ki podpirajo bistvo kuhinje Eka: izbrane sestavine in jedi ter izdelke za domov.

Za celostno grafično podobo gre zahvala londonskemu grafičnemu studiu Here pod vodstvom glavnega oblikovalca Andrewa Giddingsa in kreativne direktorice Caz Hildebrand, ki med drugim sodeluje z znamkami, kot so Adidas, Fortnum & Mason, Bacardí, Hendrick’s Gin, Thames & Hudson, in kuharico Nigello Lawson.

Pa dober Ek!

Galerija – Ek Bistro na Petkovškovem nabrežju

Dodatne Informacije

Več informacij:
facebook.com/ekljubljana

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Domača veganska nutela iz samo treh sestavin