Žižkov televizijski stolp v Pragi skriva edinstven hotel z eno sobo

One Room Hotel v Pragi

Z 216 metri je Žižkov televizijski stolp v Pragi najvišja stavba češke prestolnice. Stolp s tremi stebri, po katerih plezajo kipi dojenčkov (avtor David Černý), je bil zgrajen leta 1992. S svojo moderno zasnovo odstopa od zgodovinsko pomembnih stavb, a bolj kot njegova neskromna prezenca navduši očem skrito dejstvo, da v njem deluje luksuzni enosobni hotel s petimi zvezdicami One Room Hotel, ki ponuja veličasten razgled na mesto.

Žižkov televizijski stolp je tehnološka in arhitekturna mojstrovina ter priljubljena turistična znamenitost, a še bolj kot njegova pojava navduši petzvezdični hotel na višini, ki deluje v njem.

Praški hotel One Room Hotel ponuja čudovit razgled na mesto.
Praški hotel One Room Hotel ponuja čudovit razgled na mesto.

One Room Hotel je v imenu resda majhen, a naj vas to ne zavede, saj gre za razkošen prostor z obilico prostora in vsemi priboljški hotela s petimi zvezdicami.

PREBERITE ŠE: Treehotel: hotel na drevesu na Švedskem

Stolp se nahaja streljaj proč od starega mestnega jedra, obkrožajo pa ga restavracije, nakupovalni centri, lokali in druge praške znamenitosti.

V sobi s pozornostjo za detajle med drugim najdemo luksuzno pohištvo, mini bar, kavni avtomat, sobo za preoblačenje, kopalnico s stekleno steno, seveda pa ne manjka panoramski razgled na mesto. Če si ne morete privoščiti sobe, pa se lahko povzpnete 97 metrov visoko in uživate v pogledu na znamenito prestolnico.

Galerija – praški One Room Hotel:

Dodatne Informacije

Več informacij;
towerpark.cz

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
7x najboljši kakovostni šotori za plitke popotniške žepe! (2020)