fbpx

Gostilna Čot

Ob cesti proti kočevju, prav tam, kjer se dobro začne klanec proti turjaku, najdemo gostilno Čot. v družinski tradiciji treh generacij so si pridobili sloves odlične gostilne, ki jo okoliški dobrojedci zelo dobro poznajo, dober glas pa se je z leti razširil daleč na okoli. franci bolha z ženo dragico in svojo pridno ...

基本信息
地址
Gostilna Čot
Kočevska c. 140
Škofljica
联系
日程
sreda, četrtek in nedelja od 9. do 22. ure, petek in sobota od 9. do 24. ure, ponedeljek in torek zaprto
接触
(01) 366 12 02

Ob cesti proti Kočevju, prav tam, kjer se dobro začne klanec proti Turjaku, najdemo gostilno Čot. V družinski tradiciji treh generacij so si pridobili sloves odlične gostilne, ki jo okoliški dobrojedci zelo dobro poznajo, dober glas pa se je z leti razširil daleč na okoli. Franci Bolha z ženo Dragico in svojo pridno ekipo redno razvaja goste s kombinacijo domače hrane, prijetnega domačega vzdušja in odlične kapljice. Pri pripravi jedi se držijo preverjenega recepta pripravljanja hrane iz svežih sestavin, ki jih dobijo pri okoliških kmetih. Zimske mesece zaznamujejo domače koline izpod rok mojstra Francija, ki vsako leto po starih družinskih receptih pripravlja krvavice, pečenice, klobase in ostale domače dobrote. Za veliko noč nas pogostijo z domačim želodcem ter šunko s hrenom, kasneje pa iz shrambe že silijo domače salame in klobase, postrežene z dehtečim domačim kruhom. Gostilna Čot je obiska vredna tudi v času češenj, grozdja in kostanja, ko nam bodo pripravili prav posebno pogostitev. Po preizkušenih receptih mame Ane pri Čotu vsak dan skuhajo jed na žlico, pri kosilu pa nikoli ne manjkajo “ta prava” goveja juha, sočna pečenka in pražen krompir, jedilni list pa ponuja še precej več, tudi kaj za vegetarijance. V znaku gostilne je narisan krof. In ta ni prišel tja po naključju. Sladice so prav tako slastne kot ostale jedi, najdaljšo tradicijo pa imajo prav gotovo legendarni Čotovi krofi.

Previous
普科帕奇
Next
行进

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。