fbpx

Gostilna Čubr

Na poti iz kamnika proti brniku v vasici križ lahko obiščemo gostilo Čubr, do katere nas z glavne ceste vodi dobro označena pot. začetki segajo več kot 250 let v preteklost in danes nas s kulinaričnimi dobrotami razvaja že tretja generacija. sprva so njihovi predniki stregli predvsem hladne jedi, medtem ko je sedaj ponudba ...

基本信息
地址
Gostilna Čubr
Križ 53
Komenda
日程
od torka do sobote od 12. do 22. ure
接触
(01) 834 11 15

Na poti iz Kamnika proti Brniku v vasici Križ lahko obiščemo gostilo Čubr, do katere nas z glavne ceste vodi dobro označena pot. Začetki segajo več kot 250 let v preteklost in danes nas s kulinaričnimi dobrotami razvaja že tretja generacija. Sprva so njihovi predniki stregli predvsem hladne jedi, medtem ko je sedaj ponudba dodobra izpopolnjena. Bolj kot po jedeh iz stalnega jedilnika so znani po raznih dobrotah, ki se spreminjajo v skladu z letnimi časi. Najbolj značilne jedi njihove kuhinje so štruklji, pehtranova juha, rezine svežega brancina na ocvrti rukoli, mlado pečeno jagnje ali žrebičkov file z rdečim poprom. Kruh pečejo doma, posebej zanimivi so ajdov kruh s sadjem, koruzni ocvirki, bel kruh z makom ali graham kruh s čebulo. Gostilna je priljubljena pri poslovnežih, saj lokacija sredi mirne vasice zagotavlja umirjeno in sproščeno kosilo izven mestnega hrupa. Če gostje niso časovno omejeni, jih z veseljem ‘pocrkljajo’ s slow foodom. Ker se pri Čubru zavedajo, da ni dobrega in uspešnega kosila brez žlahtne kapljice, za to poskrbijo z več kot sto vrstami buteljčnih vin in nekaj vrstami vrhunskega odprtega vina, pri izbiri katerega nam z veseljem svetujejo. Kosilo lahko končamo s potepom po vasici, sprehodom do kriškega ribnika ali vzponom na razvaline kriškega gradu, ki je iz 16. stoletja. Tudi če smo kdaj v bližini in si zaželimo samo nečesa sladkega, k Čubru enostavno moramo zaviti, če ne zaradi domačih štrukljev, pa zaradi dnevno pripravljenih svežih domačih sladic.

Next
但丁

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。