fbpx

汉娜

Slavko Adamlje je prava legenda slovenske kulinarike. Ničkoliko nagrad na različnih kuharskih tekmovanjih, srečanjih ter nenazadnje kuharska olimpijada so odlična popotnica njegovi restavraciji Hana na Viču. Gostilna Hana je pravzaprav praktično utelešenje njegove knjige Kuhinja Slovenije, ki je izšla že leta ...

基本信息
地址
汉娜
Tbilisijska 85
卢布尔雅那
联系
日程
od ponedeljka do petka od 11. do 22. ure, sobote od 12. do 21. ure, nedelja in prazniki zaprto
接触
(01) 256 14 02

Slavko Adamlje je prava legenda slovenske kulinarike. Ničkoliko nagrad na različnih kuharskih tekmovanjih, srečanjih ter nenazadnje kuharska olimpijada so odlična popotnica njegovi restavraciji Hana na Viču. Gostilna Hana je pravzaprav praktično utelešenje njegove knjige Kuhinja Slovenije, ki je izšla že leta 2000. Adamljetova kuhinja predstavlja neke vrste preobrazbo tradicionalne slovenske kuhinje. Poudarek je na lahkotnosti jedi, ki so v izvirniku za naše želodčke lahko zelo naporne, predvsem pa je pomembna izbira sestavin, kajti brez dobrih sestavin se lahko še tako dober koncept jedi popolnoma pokvari. Ob teh predpostavkah nam bo torej gotovo prijal izbor jedi po naročilu ali z menijske ponudbe. Poskusiti moramo nekatere zanimive okuse, kot so lignji, polnjeni z bakalarjem, ali prekajeno postrv z jabolki za predjed. Morda se na začetku raje odločimo za toplo rižoto z rumeno bučo in zeliščnim sirom, pri juhah pa ne moremo zgrešiti s koruzno kremno juho s kraljevim rakom. Mesna ponudba je raznolika, od fazana z brstičnim ohrovtom in tartufi, prek gosjih jeter z mandlji v pomarančni omaki, vse do različnih govejih in žrebičkovih mesnih krožnikov. Tudi ljubitelji morskih jedi bodo lahko zadovoljni z na različne načine pripravljenimi svežimi ribami, tuninimi steaki ter raki. Obvezno povprašajmo tudi za jedi iz sezonske ponudbe.

Next
九月

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。