Slavko Adamlje 是斯洛文尼亚美食的真正传奇人物。他在各种烹饪比赛、会议以及烹饪奥运会上获得的无数奖项是对他的餐厅 Hana na Viču 的极好证明。 Gostilna Hana 实际上是他多年前出版的《Kuhinja Slovenije》一书的具体体现……
Tbilisijska 85
卢布尔雅那
Slavko Adamlje je prava legenda slovenske kulinarike. Ničkoliko nagrad na različnih kuharskih tekmovanjih, srečanjih ter nenazadnje kuharska olimpijada so odlična popotnica njegovi restavraciji Hana na Viču. Gostilna Hana je pravzaprav praktično utelešenje njegove knjige Kuhinja Slovenije, ki je izšla že leta 2000. Adamljetova kuhinja predstavlja neke vrste preobrazbo tradicionalne slovenske kuhinje. Poudarek je na lahkotnosti jedi, ki so v izvirniku za naše želodčke lahko zelo naporne, predvsem pa je pomembna izbira sestavin, kajti brez dobrih sestavin se lahko še tako dober koncept jedi popolnoma pokvari. Ob teh predpostavkah nam bo torej gotovo prijal izbor jedi po naročilu ali z menijske ponudbe. Poskusiti moramo nekatere zanimive okuse, kot so lignji, polnjeni z bakalarjem, ali prekajeno postrv z jabolki za predjed. Morda se na začetku raje odločimo za toplo rižoto z rumeno bučo in zeliščnim sirom, pri juhah pa ne moremo zgrešiti s koruzno kremno juho s kraljevim rakom. Mesna ponudba je raznolika, od fazana z brstičnim ohrovtom in tartufi, prek gosjih jeter z mandlji v pomarančni omaki, vse do različnih govejih in žrebičkovih mesnih krožnikov. Tudi ljubitelji morskih jedi bodo lahko zadovoljni z na različne načine pripravljenimi svežimi ribami, tuninimi steaki ter raki. Obvezno povprašajmo tudi za jedi iz sezonske ponudbe.