fbpx

采访:Tomaž Kavčič - Lidl 的烹饪项目 Tomaž vs.伴侣。

“两位厨师,两种菜谱,优惠价格”是 Lidl 烹饪项目 Tomaž vs. 的口号。伴侣。这是什么一回事呢?斯洛文尼亚明星主厨 Tomaž Kavčič 在 Dvorec Zemona 的 Gostilna pri Lojzet 餐厅给最挑剔的客人留下了深刻的印象,而克罗地亚人 Mate Jankovič 则同意享受一次非常特别的美食体验。自今年 9 月以来,他们一直以独特的烹饪对决来招待我们,我们可以通过广告、食谱和烹饪技巧的形式关注(在 Lidl 网站上)。

Lani smo vas že predstavili pri nas, ko ste sodelovali s priznano blagovno znamko paštet. Kaj je botrovalo tokratni odločitvi za sodelovanje v Lidlovem kuharskem dvoboju?
Vsekakor izziv sodelovati z velikim mednarodnim podjetjem. Pogledati v zakulisje njegovega ustroja in preveriti, kako lahko lastno delovanje, ki izhaja iz več kot stoletne tradicije družinske gostilne, združim, če že ne z globalnimi poslovnimi izzivi, vsaj s tistimi vseevropskimi.

Ali so recepti, ki jih spremljamo na Lidlovi spletni strani že velikokrat preizkušeni ali ustvarjate nove?
Recept je vedno sestavljen iz več elementov. To so tradicija, znanje, sestavine, trenutni navdih in osebna nota kuharja. Tako so recepti na Lidlovi spletni strani sočasno tradicionalni, a vseeno tudi vedno znova novi. Vsekakor pa so prilagojeni širšemu krogu ljudi.

Kaj vpliva na vašo odločitev pri izbiri receptov in sestavin (za Lidlov projekt)?
Tako kot vedno tudi tokrat stavim na dva osnovna elementa, na stebra mojega delovanja. Sleherni recept mora združevati, tako ali drugače, lokalnost in tradicionalnost. Pod lokalnostjo pa seveda mislim tudi sezonskost.

Vaša najljubša jed, ki je v bistvu tudi poceni (in sestavine zanjo najdemo tudi v Lidlu)?
Težko govorim o najljubši jedi. Vendar je vsekakor povezana s sestavinami, ki so na voljo v Lidlu. To so sezonske in lokalne sestavine. Lahko bi dejal, da mi je najljubša jed tista, čigar sestavine so opravile najkrajšo pot do krožnika, tako po razdalji kot času. Tako se moje najljubše jedi spreminajo z letnimi časi in s kraji, kjer se nahajam.

Katera jed vam prikliče najlepše spomine?
Vsekakor sendvič, oprostite, panin z mortadelo in mladim sirom.

Kaj bi jedli, če bi lahko celo življenje jedli le eno stvar?
Ni je hrane, ki bi jo lahko jedel celo življenje. To zame ne bi bilo življenje! Stavim na raznovrstnost in, kot sem rekel, celo življenje si želim jesti lokalno, sezonsko hrano!

Katera kulinarika po svetu vas vedno znova navdušuje?
Lokalna. Torej vsa tista, ki je v določenem prostoru in času avtohtona. Najbolj stavim na azijsko kuhinjo v Aziji, na italijansko v Italiji in na francosko v Franciji. Seveda pa me kot kreativnega kuharja vedno navdušujejo in zanimajo nove tehnike in inovativni pristopi h kulinariki.

更多信息

更多信息:
www.lidl.si

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。