许多人认为自己是准备面食的高手,但事实并非如此。准备面食时你会犯哪些错误?
一名厨师 Antonella Rana, nečakinja Giovannija Rane, očeta testenin Rana, poudarja, da pravi italijanski okus testenin kvarimo s pretirano količino različnih omak 和 奶酪.
Sveže testenine so pripravljene v le 2 minutah, medtem ko je za pripravo kupljenih 意大利细面条 和 makaronov potrebnega nekaj več časa – približno 10分钟. Dodati jim je potrebno kapljico ekstra deviškega oljčnega olja 和 malo parmezana. Če želite izboljšati njihov okus, lahko dodate še žlico omake. Po Antonellinem mnenju je ključno torej, da upoštevate razmerje med količino testenin 和 配件!
Kako izdelati pristno paradižnikovo omako? Antonella pravi, da jo izdelate na osnovi različnih vrst zelenjave, kot so paradižnik, čebula, korenje in zelena, vanjo ne dodajajte kečapa. Ne pozabite niti na ekstra deviško oljčno olje, ki jedi daje prijetnejši okus, boljšo barvo in hranilne snovi. S 胡椒 ne smete pretiravati, omako je vredno popestriti tudi z zelišči, kot sta bazilika in timijan.