Italijanska kuharica razkriva: to so ključne napake pri pripravi testenin, ki jih delamo vsi

Italijanska kuharica razkriva: to so ključne napake pri pripravi testenin, ki jih delamo vsi

Mnogi mislijo, da so mojstri v pripravi testenin, a še zdaleč ni tako. Katere napake pri pripravi testenin delate tudi vi?

Kuharica Antonella Rana, nečakinja Giovannija Rane, očeta testenin Rana, poudarja, da pravi italijanski okus testenin kvarimo s pretirano količino različnih omak in sira.

Sveže testenine bodo nared v le 2 minutah.
Sveže testenine bodo nared v le 2 minutah.

Sveže testenine so pripravljene v le 2 minutah, medtem ko je za pripravo kupljenih špagetov in makaronov potrebnega nekaj več časa – približno 10 minut. Dodati jim je potrebno kapljico ekstra deviškega oljčnega olja in malo parmezana. Če želite izboljšati njihov okus, lahko dodate še žlico omake. Po Antonellinem mnenju je ključno torej, da upoštevate razmerje med količino testenin in dodatkov!

S paradižnikovo omako ne gre pretiravati.
S paradižnikovo omako ne gre pretiravati.

Kako izdelati pristno paradižnikovo omako? Antonella pravi, da jo izdelate na osnovi različnih vrst zelenjave, kot so paradižnik, čebula, korenje in zelena, vanjo ne dodajajte kečapa. Ne pozabite niti na ekstra deviško oljčno olje, ki jedi daje prijetnejši okus, boljšo barvo in hranilne snovi. S poprom ne smete pretiravati, omako je vredno popestriti tudi z zelišči, kot sta bazilika in timijan.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kristjan Podgornik, prvi kontakt zvezdnikov na obisku v Sloveniji