fbpx

你一生都在错误地泡咖啡

Kavo že celo življenje pripravljaš narobe.

一杯完美的咖啡是一件非常主观和个人的事情,但为了让你的咖啡变得更好,请遵循科学家直接从实验室带来的正确制备方法。

Kako pripraviti dobro skodelico kave? Obstaja nešteto nasvetov, a eden naj bi bil 正确的 … in ima opraviti s temperaturo vode.

Znanstveniki so bili znova pridni, saj so v raziskavi o vplivu temperature kave, ko jo uživamo, na samo vsebino pijače analizirali 36 različnih okusov kave, ki so bili pripravljeni na različni temperaturi, narejeni z različnimi vrstami zrn in so bile uživani pri različnih temperaturah.

Kako pripraviti pravilno skodelico kave?
Kako pripraviti pravilno skodelico kave?

Izkazalo se je, da je temperatura vode ključna, 这是 pitje vrele kave, kot ugotavljajo, veliki NE. Po pravilu bi morala temperatura kave biti 70 stopinj Celzija, če pijete arabski kavovec. Za tiste, ki imate radi robusto, je bolje, da je temperatura še nižja. Pitje kave pri 50 do 60 stopinjah Celzija ustvari bogatejše in intenzivnejše okuse. To pa naj ne bi bilo vse.

Pri pripravi in uživanju kave je voda ključnega pomena.
Pri pripravi in uživanju kave je voda ključnega pomena.

Kot pišejo, obstajajo številni drugi dejavniki, ki lahko izboljšajo okus: mletje, svežina zrnrazmerje med kavo in vodokakovost vode. Celo temperatura, na kateri pripravljate kavo, lahko vpliva na okus. Višja kot je temperatura, več okusnih kavnih spojin ekstrahirate, pišejo znanstveniki.

Na okus lahko vpliva mletje, starost zrn, razmerje med vodo in kavo ter kakovost vode.
Na okus lahko vpliva mletje, starost zrn, razmerje med vodo in kavo ter kakovost vode.

Ljubitelji kave lahko sledite navodilom znanstvenikov in morda postane ravno ta recept sveto pravilo za pripravo najbolj okusne skodelice kave.

更多信息

更多信息:
科学直达网

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。