fbpx

2022 年开放式厨房何时举行?

Odprta kuhna 2022?

Foto: Odprta kuhna

等不及了 - Open Kuhn 2022?开放式厨房美食市场是鉴赏家和烹饪探索者的热门聚会场所,今年即将进入第 10 届,定于 3 月 18 日星期五开始。直到十月底,每个阳光明媚的周五,来到 Pogačarjev trg 的游客都可以享受到来自斯洛文尼亚各地的美食,为了庆祝周年纪念,组织团队还计划了一系列新奇和特别的体验。那么开放式厨房什么时候开始呢?

重要信息
什么时候?
在哪里?
Pogačarjev trg, 卢布尔雅那
组织者
脸书活动
入场费
0 欧元

Odprta kuhna velja za osrednji družabni dogodek v prestolnici in eno njenih najbolj prepoznavnih turističnih znamenitosti, na kateri se je doslej predstavilo več kot 300 obedovalnic z vseh koncev države. »Ko se ob pripravah na novo sezono oziramo nazaj, skoraj ne moremo verjeti, kako pomembno je Odprta kuhna vplivala na številna področja življenja. Zaznamovala je družabno življenje v prestolnici, oživila dolgo neizkoriščen del mestnega središča, oblikovala nov koncept organizacije trajnostno naravnanih projektov, ustvarila čudovito skupnost ter obiskovalce opomnila, da si ob koncu tedna zaslužijo v odlični družbi uživati ob dobri hrani in pijači,« sta vtise strnila soustanovitelja Odprte kuhne Alma in Lior Kochavy.

Foto: Odprta kuhna
V letih delovanja je Odprti kuhni uspelo povsem spremeniti dojemanje in odnos do kulinarike, pa tudi gostinstvo kot posel. Tako so se filane paprike, pražena jetrca, štruklji in šmorn iz kuhinj naših babic preselili na ulico in postali čisto pravi “street food”. Ljubljančani so spoznali dödole in klocave nudle, eksotična ulična hrana iz Afrike, Azije, Južne Amerike in Bližnjega vzhoda pa je na gostovanjih Odprte kuhne Koper, Novo Gorico, Ptuj, Celje, Vipavo in Slovenj Gradec približala svetovnim metropolam. Vrhunski kuharski mojstri so iz svojih restavracij stopili na trge, mladi in zagnani chefi so zrasli v Michelinove zvezdnike, mali podjetniki so na pogorišču gospodarske recesije zgradili gostinska podjetja, ki danes zaposlujejo veliko število ljudi, turisti z vsega sveta pa so obisk Ljubljane začeli načrtovali okrog obiska Odprte kuhne.
Foto: Odprta kuhna
»Vsakič znova sem navdušen, ko na Odprti kuhni vidim otroka, ki radovedno poskuša nekaj novega, upokojenski par, ki je namensko prišel poskusit indijske zvitke, ali skupino prijateljev, ki si nabere kup različnih krožnikov in si dobrote z njih deli. Ponosen sem, da smo v ljudeh uspeli zanetiti radovednost in podreti določene meje v načinu doživljanja hrane in uživanja v njej. Če nas hrana povezuje doma, zakaj nas ne bi še na ulici, v mestu, v skupnosti? To potrebujemo – bolj kot kdajkoli prej,« je še dejal Lior Kochavy.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。