关于开菲尔本身,我们不会不知所措。足以说它具有治愈能力。这就是为什么我们立即转向 Kefirka,这是一种产自斯洛文尼亚的多功能玻璃容器,它确实简化了自制开菲尔的制备过程。由于这种具有治愈功效的发酵饮料最好是新鲜的,因此最好自己准备。就像面包机用来烤面包一样,Kefirka 用来制作开菲尔。
Priprava kefirja brez Kefirka namreč niso mačje solze. Postopek namreč terja precizno umerjanje pravega razmerja med količino zrn in tekočino, zračenje, ki je nujna za proces fermentacije, zadevo je treba natančno precediti, ipd., in brez prave opreme napake prežijo na nas na vsakem koraku. S Kefirkom, posebej oblikovano stekleno posodo z dvema funkcionalnima pokrovoma, ki omogoča optimalne pogoje za fermentacijo in ločitev zrn od kefirja, pa ga ne morete pobiksati. Vaša naloga je, da v poljubno tekočino streseta kefirjeva zrna, počakate 24小时 (tedaj je na ”izmeni” fermentacija) in potem le še odstranite zrna.
Čeprav na videz deluje le kot posoda začrtana z oznakami kot podboji vrat, kjer starši skozi leta spremljajo rast otrok, pa ima vsak del svoj namen, s skupnim ciljem ohraniti izviren okus in svežino kefirja. Tesnilni pokrov tako skrbi za pretok zraka in preprečuje vdor nečistoče, je pa tudi merica za količino zrn in podstavek. Drugi pokrov je sito, ki skrbi, da je ločevanje zrn od kefirja enostavno (kefir le izlijemo) zavoljo posebnega zunanjega roba pa je ”simpl” tudi nalivanje v kozarec. Konkavna oblike posode je tu za udobno uporabo, oznake pa za odmerjanje količine.
阅读更多: Nasvet za zdravo prehrano – jesensko sadje in zelenjava
Po Kefirka gremo na platformo 众筹, po kefirjeva zrna pa na svež portal kefirhood.com, 在那里你可以 dobite ali oddate presežek te aktivne kulture (”sharing is caring”). Seveda to ni edini vir, je pa dober začetek. In zakaj sploh imeti domači kefir, če so ga prodajne police polne? Ker vsebuje precej več aktivnih kultur,即 brez konzervansov (torej je bolj zdrav) in ker je preverjene kakovosti.
Do 5. decembra torej na Kickstarterju Kefirko zbira potrebna finančna sredstva, za njim pa stojijo Marko Borko, Andrej Glažar in Niko Klanšek, za njihovo idejo pa že skoraj 500 podpornikov.
Kaj pravite? Ste za kozarec zdravja?
更多信息:
www.kickstarter.com