RAZVAJAJTE SE V OPATIJI Restavracija Le Mandrač leži v starem jedru slikovitega majhnega ribiškega mesta Volosko pri Opatiji na Hrvaškem. Ponuja edinstvene užitke ob kuharskih specialitetah v prijetnem intimnem razpoloženju. Lastnik in vodja kuhinje Deniz Zembo si je kuharsko znanje deset let izpopolnjeval v ...
RAZVAJAJTE SE V OPATIJI Restavracija Le Mandrač leži v starem jedru slikovitega majhnega ribiškega mesta Volosko pri Opatiji na Hrvaškem. Ponuja edinstvene užitke ob kuharskih specialitetah v prijetnem intimnem razpoloženju. Lastnik in vodja kuhinje Deniz Zembo si je kuharsko znanje deset let izpopolnjeval v najboljših londonskih restavracijah, nato pa sta se z ženo odločila, da bosta vrhunsko kuhinjo pripeljala bliže. Na njihovih krožnikih se prepletata sredozemska in francoska kuhinja, z mešanico orientalskih okusov. Na meniju najdete dvanajst jedi, ki jih spreminjajo glede na sezono. Nikakor ne moremo govoriti o klasični sredozemski kuhinji, saj so ribe, meso, testenine in vse drugo pripravljeni tako, da mejijo na eksperimente. Prijazno osebje, ki vas sprejme že ob vstopu v lokal, vam ob vsaki jedi razloži, kaj imate na krožniku, kako je pripravljeno in iz kakšnih sestavin je. Nato se prepustite užitku. Restavracija ima tudi »degustacijski meni«, ki ga prav tako nekajkrat na leto spremenijo, prilagajajo pa ga dnevni ponudbi hrane na trgu. Namenjen je pokušanje in doživetju nenavadnih občutkov. Sestavljen je iz petnajstih količinsko majhnih hodov in pripraviti se morate, da boste ob tem meniju preživeli vsaj štiri ure. K vsakemu krožniku priporočajo tudi drugo vino, tako da je užitek ob pokušanju še bolj izrazit. Ko končno dočakate krožnik s sladicami, mislite, da vas nič več ne more presenetiti. In kmalu ugotovite, da vas lahko – šef Deniz poleg vseh drugih nenavadnih in vrhunskih sladic sam dela tudi čokoladne mignone. Restavracijo odlikujeta odlična oprema in oblikovanje miz, navdušeni pa boste tudi nad razgledom, saj je lastnik staro mestno hišo še polepšal z velikim steklenim vrtom, ki sega skoraj do morja. Tako je prijeten obrok, zvečer ob svečki ali čez dan ob sončni svetlobi, še bolj čudovit. Obisk restavracije Le Mandrač je nuja, kadar ste v Opatiji ali želite preživeti prijeten dan. Presenetite sebe in bližnje s prvorazrednimi storitvami te restavracije. Osebje restavracije se je namreč šolalo po vsej Evropi. Nadaljujte pa s sprehodom ob morski obali.