fbpx

帕尔马披萨店

我们学生是那些拥有“城里第一家比萨店”的人,正如他们现在在帕尔马吹嘘的那样,我们自己的比萨店。尽管帕尔马是一家抵制薄面团和清淡配料的现代趋势的披萨店。在帕尔马,披萨很厚,涂层很厚,并在电烤箱中烘烤,在那些传奇的烤箱中......

基本信息
地址
帕尔马披萨店
Trg republike 2, Ljubljana
卢布尔雅那
日程
pon. – pet. od 10. do 21. ure, sob. od 10. do 21. ure, ned. zaprto
接触
(01) 426 82 22

Študentje smo bili tisti, ki so »prvo picerijo v mestu«, kot se radi pohvalijo v Parmi te dni, vzeli za svojo. Pa čeprav je Parma picerija, ki se upira sodobnemu trendu tankega testa in lahkih nadevov. V Parmi so pice debele, bogato obložene in pečene v električni peči, v tistih legendarnih pekačih, iz katerih so ti malo, a nasitno pico stresli na krožnik. In tako že od leta 1973, tako pač pravi potisk na prtičku, ki ga dobiš poleg. In kako bi le preživeli, ubogi študentje in drugi, lačni Parmine pice, brez tistega zajetnega kozarca borovničevega soka? Razredčenega seveda, na zelo užitno mešanico, ki je omogočala, da ga je bilo v kozarcu en deci več kot običajno. Picerija, ena od prvih v Ljubljani, v tistem času se je dalo pico dobiti še v Kora baru na Bavarcu in v Konditorju, živi še danes. In to prav spodobno, na čase pred poplavo ljubljanskih modernih picerij pa nas opominjajo imena pic, kot so RC Elan, solata TOZD in še podobni prežitki preteklega sistema. In kaže, da Ljubljančani pogrešajo te čase, zato se je po dobro mero ljubljanske kulinarične nostalgije nujno treba odpraviti v podhod Maxija.

Previous
猫咖啡馆

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。