卢布尔雅那的第一家烧烤依然存在 当我们想到卢布尔雅那的烧烤菜肴时,首先想到的就是罗斯尼克下的客栈。 30 多年来,沿着通往 Rožnik 的热门步行道,它一直提供“真正”的木炭烧烤菜肴,而不是电烧烤炉。他们将自己的产品描述为巴尔干烧烤,因为它适应了当地的...
Cesta na Rožnik 18
卢布尔雅那
PRVI LJUBLJANSKI ŽAR OSTAJA Ko v Ljubljani pomislimo na jedi z žara, se zagotovo najprej spomnimo Gostilne Pod Rožnikom. Ob priljubljeni sprehajalni poti na Rožnik že več kot 30 let ponuja jedi s »tistega pravega« žara, na oglje, ne na elektriko. Svojo ponudbo označujejo kot balkanski žar, saj se prilagaja krajevnemu okusu tako po izbiri mesa – večinoma govedina in svinjina – kot tudi po uporabljeni manjši količini masti pri nekaterih tradicionalnih srbskih jedeh (novodobni slovenski okusi si pač ne želijo, da od jedi mast kar teče). Med njihovi specialitetami so klobasice, ki jih pripravljajo sami iz mešanice govedine in svinjine, čevapčiči in pleskavice pa so le iz govejega mesa. Na žaru pripravljajo tudi konjsko meso – med najbolj priljubljenimi jedmi so žrebičkovi medaljoni. Seveda so svojo ponudbo ves čas prilagajali povpraševanju, zato tudi vegetarijanci pridejo na svoj račun: ponujajo jim na primer zelenjavne ražnjiče (svežo zelenjavo na hitro popečejo), zeljanico in slano gibanico. Za otroke pa so na meniju zmeraj »dunajski« in pomfri ter številne sladice.