fbpx

肉类的正确解冻:如何正确解冻肉?

肉类的正确解冻:如何正确解冻肉?

如果您是那些在室温下直接在厨房柜台上解冻肉的家庭主妇之一,如果您不想损害自己的健康,那么现在是时候放弃这种危险的习惯了。如何正确解冻肉类?

Če meso odrmzujete tako, kot smo opisali zgoraj, imamo slabo novico za vas – to ni pravilen način za odmrzovanje mesa in naj bi bilo nekaj najslabšega, kar lahko naredite za svoje 健康,专家说。

Meso, ki počiva na sobni temperaturi, naj bi bilo dovzetno za bakterije, ki se naprej prenesejo na vaše , nato še kuhinjske krpe容器, kar domnevno lahko povzroči 疾病.

Če meso odmrzujete v mikrovalovni pečici, pa naj bi se bakterije množile veliko hitreje zaradi ugodnih temperaturnih razmer, hkrati pa se bo uničila struktura mesa, ker se led ne tali enakomerno, kar zna posledično vplivati tudi na okus.

Mesa ne bi smeli odmrzovati na sobni temperaturi.
Mesa ne bi smeli odmrzovati na sobni temperaturi.

KAJ NAREDITI? Najbolje je, da zvečer, preden se začne nov dan, premestite meso iz zamrzovalnika v hladilnik. Tako je meso naslednji dan pripravljeno za kuho.

Obstaja tudi hitrejša metoda odmrzovanja. Meso položite v plastično vrečko, jo dobro zavežete in jo postavite v posodo z mrzlo vodo. Pomembno je, da meso ni v neposrednem stiku z vodo.

Meso naj ne bi smelo biti v neposrednem stiku z vodo, medtem ko se odmrzuje!
Meso naj ne bi smelo biti v neposrednem stiku z vodo, medtem ko se odmrzuje!

Morda niste vedeli, ampak naj vam ne bi bilo treba odmrzovati mesa, če ste kdaj v stiski s časom. Dovolj naj bi bilo, da ga 调味它 premestite v pečico ali ga skuhate. Od pravilnega postopka odmrzovanja se razlikuje le v tem, da bo termična obdelava trajala dlje časa. Takšna metoda odmrzovanja je najboljša, če pripravljate jedi, ki se dolgo kuhajo, kot je na primer golaž.

A naj to ne postane vaša navada! Zdravje je na prvem mestu!

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。