fbpx

Praznična peka: najboljši recepti za piškote

Tukaj so zbrani najboljši recepti za piškote, s katerimi bo praznična peka pravi užitek!

它就在我们前面 praznična peka, čas, ko kuhinje res omamno dišijo! V nadaljevanju preverite, kateri so najboljši recepti za piškote. Te lahko seveda spečete kadarkoli. Želimo vam prijetno sladkanje!

Praznična peka: najboljši recepti za piškote

Preprosti božični piškoti

Preprosti božični piškoti
Preprosti božični piškoti

配料

  • 250 gramov moke
  • 1 个鸡蛋
  • 150 gramov sladkorja
  • 150 gramov masla
  • 2袋香草糖
  • 1 vrečka rumovega sladkorja
  • 糖粉(撒用)

准备

Najboljši recepti za piškote seveda ne morejo biti brez recepta za preproste božične piškote. Vse sestavine zmečemo skupaj in na hitro umesimo. Maslo se pri tem ne sme preveč zmehčati. Testo nato za okoli pol ure postavimo na hladno, saj se bo po tem času lažje oblikovalo. Po pretečenem obdobju ga razvaljamo na okoli centimeter debeline in z modelčki izrežemo piškote. S papirjem za peko obložimo pekač in piškote za 15 minut prestavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija. Rahlo ohlajene jih lahko nato posipamo s sladkorjem v prahu ali oblijemo s čokolado. Pa dober tek!

Dišeče cimetove zvezdice (cimetovi piškoti)

Dišeče cimetove zvezdice
Dišeče cimetove zvezdice

配料

  • 500 克 杏仁粉
  • 5 个蛋清
  • 480 克 糖粉
  • 2茶匙肉桂粉

准备

Iz beljakov stepemo sneg. Ko še ni povsem čvrst, enakomerno dodajamo 450 gramov sladkorja. Stepamo 10 minut, da nastane čvrst sneg. Zmešamo cimet in mandlje, jih vmešamo v sneg in postavimo v hladilnik za približno eno uro. Pred tem damo pet žlice snega posebej v hladilnik. Pripravimo dva papirja za peko. Enega posujemo s preostalim sladkorjem in nanj nadevamo maso, ki jo prekrijemo z drugim papirjem za peko. Razvaljamo na približno centimeter debeline. Odstranimo papir in z modelčkom ali ročno izrežemo zvezdice. Te preložimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in premažemo s prihranjenim snegom. Pustimo, da se masa vsaj dve uri suši na zraku. Piškote pečemo 10 minut pri temperaturi 160 stopinj Celzija. Ko se nekoliko ohladijo, jih prestavimo na rešetke, da se ohladijo do konca. Postrežemo. Pa veselo sladkanje!

姜饼

姜饼
姜饼

配料

  • 150 克 人造黄油
  • 2个蛋
  • 500 克 白面粉
  • 1汤匙可可
  • 150 克 蜂蜜
  • 发酵粉
  • 香草糖
  • 肉桂
  • 丁香

准备

Najboljši recepti za božične piškote vsebujejo tudi odlične recept za medenjake. Margarino in sladkor penasto umešamo. Dodamo jajci, moko, kakav, med, pecilni prašek, vaniljev sladkor, cimet, ingver in mlete klinčke. Sestavine zmešamo v gladko maso brez grudic in jo vlijemo v brizgalko. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj nabrizgamo poljubno velike kepice. Pečemo približno 7 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Kokosovi poljubčki

Kokosovi poljubčki
Kokosovi poljubčki

配料

  • 120 克 黄油
  • 80 克 糖
  • 香草糖
  • 1 个鸡蛋
  • 200 g bele moke
  • 发酵粉
  • 50 克 椰子粉

准备

Jajce, sladkor, maslo in žlico vaniljevega sladkorja penasto umešamo. Dodamo moko, žličko pecilnega praška in kokosovo moko. Sestavine temeljito pregnetemo. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo majhne kepice. Pečemo približno 15 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Orehovi rogljički

Orehovi kifeljčki
Orehovi rogljički

配料

  • 500 克 白面粉
  • 350 g masla
  • 150 克碎核桃
  • 280 g belega sladkorja
  • 2个蛋
  • 1个蛋黄
  • 香草糖
  • 糖粉

准备

V posodo damo moko, razmehčano maslo, mlete orehe, sladkor, jajci, rumenjak in vaniljev sladkor. Sestavine dobro pregnetemo in gladko testo pustimo stati na hladnem približno pol ure. Iz spočitega testa oblikujemo rogljičke in jih položimo na s papirjem za peko obložen pekač. Slastne rogljičke pečemo pri 180 stopinjah Celzija približno 10 minut. Ohlajene potresemo s sladkorjem v prahu.

Lešnikovi piškoti

Lešnikovi piškoti
Lešnikovi piškoti

配料

  • 220 g masla
  • 220 克 糖粉
  • 2个蛋黄
  • 肉桂
  • 220 g mletih lešnikov
  • 400 g pšenične bele moke

准备

Zmehčano maslo in sladkor v prahu penasto umešamo in masi postopoma dodamo rumenjake, žličko cimeta in mlete lešnike. Proti koncu dodamo tudi moko. Testo dobro pregnetemo in za približno pol ure postavimo v hladilnik. Spočito testo na tanko razvaljamo in s poljubnimi modelčki oblikujemo v piškotke veselih oblik. Pečemo približno 10 minut pri 200 stopinjah Celzija.

Praznični beljakovi poljubčki s pepermintom

Praznični beljakovi poljubčki s pepermintom
Praznični beljakovi poljubčki s pepermintom

配料

  • 2个蛋清
  • 几滴苹果醋
  • 盐少许
  • 3–4 žlice sladkorja
  • 3 根压碎的薄荷圣诞棒

准备

Najprej segrejemo pečico na 110 stopinj Celzija in na pekač položimo papir za peko. Nato v posodi ločimo beljake od rumenjakov ter beljakom primešamo jabolčni kis in ščepec soli. Med mešanjem postopoma dodajamo sladkor, dokler se masa ne zgosti. Dodamo tretjino zdrobljenih pepermintovih palčk. Iz mase oblikujemo poljubčke tako, da jih na pekač zložimo en palec stran od drugega, nato pa po poljubčkih potresemo še preostale zdrobljene pepermintove palčke. V ogreti pečici pečemo poljubčke 90 minut, oz. dokler se ne posušijo. Za konec jih s pepermintom poljubno serviramo.

Zdravi praznični piškoti

Zdravi praznični piškoti
Zdravi praznični piškoti

配料

  • suho sadje po želji
  • 1 skodelica oreščkov po želji
  • 1–2 skodelici ovsenih kosmičev
  • 3–5 žlic kokosove moke
  • 1汤匙蜂蜜
  • rastlinski napitek (sojin, rižev) ali navadno mleko
  • temna čokolada (1/2–cela) z vsaj 75-odstotnim deležem kakava
  • dodatki: cimet, naribana lupina limone, ščepec soli, žlička pecilnega praška iz vinskega kamna, 1/2 dl ruma in po želji mleta vanilja
  • 1 jajce ali žlica chia semen

准备

Najboljši recepti za piškote so lahko tudi zdravi. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija in oreščke najprej malo zapečemo. Medtem narežemo suho sadje na manjše koščke in ga namočimo v mleku/rastlinskem napitku z rumom. Ko so oreščki pečeni, jih skupaj s temno čokolado drobno narežemo (lahko jih tudi grobo zmeljemo v blenderju) ter jih primešamo vsem preostalim sestavinam, to so ovseni kosmiči, kokosova moka in vsi dodatki, ter maso prelijemo še z mlekom/napitkom po občutku, da se sestavine namočijo. Vsem sestavinam nato primešamo namočeno suho sadje. Celotno maso pustimo stati vsaj 15 min, lahko tudi nekaj ur ali celo čez noč. Jajce vmešamo v maso tik pred pečenjem, lahko pa ga nadomestimo z žlico chia semen, ki jih dodamo sestavinam že na začetku, tako da tvorijo gel. Z žlico oblikujemo piškote želene oblike in jih razporedimo na papirju za peko v pekaču. Pečemo jih pri 180 stopinjah Celzija od 15 do 20 minut oziroma do zlato rjave barve. Pa dober tek!

Domači masleni piškoti

Domači masleni piškoti
Domači masleni piškoti

配料

  • 300 克 面粉
  • 200 克 黄油
  • 100克糖

准备

Vse tri sestavine zmešamo v mešalniku. Pekač obložimo s papirjem za peko. Iz mase oblikujemo kroglice, ki jih na pekaču sploščimo. Pečemo 15 minut pri 180 stopinjah Celzija. In to je vsa umetnost! Pa veselo sladkanje!

Domači piškoti spekulas

Domači piškoti Spekulas
Domači piškoti spekulas

Sestavine (za 20 piškotov)

混合香料

  • 1汤匙肉桂
  • 1 茶匙半肉豆蔻粉
  • 1 茶匙丁香粉
  • 1茶匙姜末
  • 1/4 茶匙 小豆蔻粉
  • 1/4 茶匙 白胡椒
  • 1/4 茶匙 茴香粉

饼干

  • 1 skodelica in pol moke
  • 1/4 茶匙 盐
  • 1/2 茶匙发酵粉
  • 3 čajne žličke in pol začimbne mešanice
  • 1/2 杯黄油
  • 1/2 杯 红糖
  • 1/2 杯糖
  • 1 个鸡蛋

准备

Najprej si pripravimo začimbno mešanico. V manjšo skledo vsujemo vse začimbe in jih dobro premešamo, da se enakomerno razporedijo. Za pripravo piškotov najprej uporabimo moko, sol, pecilni prašek in začimbno mešanico ter jih v večji posodi dobro premešamo. V novi večji posodi zmešamo maslo, sladkor in rjavi sladkor. Vmešamo jajce. Dodamo mešanico moke in dobro mešamo, da dobimo piškotno testo. Testo nato vzamemo iz posode, ga zavijemo v plastično folijo in ga za od 2 do 6 ur postavimo v  hladilnik. Na pomokani površini razvaljamo testo na debelino od 3 do 6 mm, nato pa iz njega izrežemo želene oblike piškotov. Piškote položimo v pekač s papirjem za peko in od 12 do 14 minut pečemo pri 175 stopinjah Celzija. Če želimo, lahko zraven postrežemo tudi piškotno maslo. Za to potrebujemo 20 zdrobljenih piškotov, 1/8 skodelice parjenega mleka, 1/4 skodelice kondenziranega mleka in 1/4 skodelice masla. Vse skupaj stresemo v mešalnik in mešamo tako dolgo, da dobimo teksturo masla. Pa dober tek!

Čokoladno-ingverjevi razpokančki

Čokoladno-ingverjevi razpokančki
Čokoladno-ingverjevi razpokančki

配料

  • 3个鸡蛋
  • 100克糖
  • 350 gramov temne čokolade
  • 50 gramov masla
  • 120克面粉
  • 6 gramov pecilnega praška
  • 30 gramov kandiranega ingverja
  • 6 gramov mletega ingverja
  • 100 gramov mandljev v prahu

准备

Jajca in sladkor stepemo v penasto mešanico. Temno čokolado in maslo stopimo v vodni kopeli. Penasti mešanici dodamo stopljeno čokolado in hkrati še vse preostale sestavine. Zmešamo v gladko zmes, iz te pa oblikujemo kroglice (po želji bolj ploščate piškotke, kot so na fotografiji). Vsako kroglico pomočimo najprej v kristalni sladkor, nato pa še v sladkor v prahu. Pečemo jih 8 minut pri 190 stopinjah Celzija.

Piškoti z Nutello iz samo treh sestavin

Piškoti z Nutello iz samo treh sestavin
Piškoti z Nutello iz samo treh sestavin

Sestavine (za 13–16 piškotov)

  • 150 g večnamenske moke
  • 240 g Nutelle
  • 1个大鸡蛋

准备

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija, pekač obložimo s papirjem za peko. V večji skledi zmešamo Nutello, moko in jajce. Mešamo tako dolgo, da nastane enotna zmes. Nastalo bo testo, ki pa mora biti dovolj ‘mokro’, da bomo lahko oblikovali kroglice. Z rokami iz približno 2 žlic testa oblikujemo kroglice. Te položimo na papir za peko in jih s prsti ali kozarcem nežno pritisnemo ob podlago, da se nekoliko izravnajo. Pečemo od 8 do 10 minut, da so robovi pečeni in da so piškoti v sredini še nekoliko mehki. Pustimo, da se 5 minut hladijo v pekaču, nato pa jih preložimo. Pa sladek dober tek!

Meringue

Meringue
Meringue

配料

  • 2个蛋清
  • 100 克 糖粉
  • žlička vinskega kamna (po želji)

准备

Beljake damo v skledo in jim dodamo 3 žličke sladkorja ter vinski kamen (zaradi tega bo masa bolj čvrsta in gladka). Začnemo mešati z ročnim mešalnikom, najprej počasi, nato pa hitrost povečamo. Med mešanjem postopno dodajamo sladkor. Stepamo tako dolgo, da dobimo čvrst sneg. Nadevamo ga v brizgalno vrečko in z njo nabrizgamo kupčke na papir za peko, s katerim smo obložili pekač. Tega postavimo v pečico, segreto na 100 stopinj Celzija, in beljakov sneg pečemo 45 minut. Po tri četrt ure pečico ugasnemo in pustimo stati še eno uro. Zatem piškote vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo. Sladica je gotova. Pa dober tek! Po želji lahko sneg oplemenitimo z dodatki, kot so mleti lešniki, ali aromo, kot je vaniljeva.

Piškoti z bonboni Smarties

Piškoti z bomboni Smarties
Piškoti z bomboni Smarties

配料

  • 350 克 白面粉
  • 250 克 黄油
  • 120 g bonbonov Smarties
  • 1袋泡打粉
  • 300 克 细砂糖
  • 1 个鸡蛋
  • 1茶匙香草精

准备

Najprej presejemo belo moko, ki ji dodamo pecilni prašek in ščepec soli. Nato penasto umešamo maslo (uporabimo zmehčano) in sladkor, ki jima dodamo še jajce in vaniljo. Med stepanjem v mešanico postopoma stresemo mešanico z moko. Iz mase naredimo kroglice in jih razporedimo po pekaču (med njimi pustimo dovolj prostora, saj bodo med peko zaradi pecilnega praška “zrasli”), rahlo sploščimo in vstavimo bonbone Smarties. Piškote pečemo 15 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, oz. toliko časa, da so zlato rjavo obarvani. Ko jih vzamemo iz pečice, pustimo, da se dve minuti hladijo na pekaču, nato pa jih prestavimo na rešetke, kjer pustimo, da se ohladijo do konca, in postrežemo. Pa dober tek!

Domači jaffa piškoti

Domači jaffa piškoti
Domači jaffa piškoti

配料

Nadev za domače jaffa piškote

  • 半茶匙橙色明胶
  • 2茶匙橙子果酱
  • 120毫升水

Preliv za domače jaffa piškote

  • 200 克 黑巧克力
  • 4汤匙黄油

Testo za domače jaffa piškote

  • 2个蛋
  • 50 克 面粉
  • 50 克 红糖

准备

Pečico nastavimo na 180 stopinj Celzija. Model za mafine namastimo z maslom in pripravimo vodno kopel. V skledi na posodi nato ubijemo jajca in dodamo sladkor. Stepamo toliko časa, da jajca “prebledijo” in postanejo puhasta. Pritresemo moko in nadaljujemo z mešanjem, dokler ne dobimo goste kremaste mase. To potem zlijemo v modelčke za mafine (vsako vdolbinico napolnimo s približno pol centimetra zmesi). Postavimo v pečico za 10 minut in pustimo, da se ohladi. Medtem v skledi z metlico zmešamo marmelado, želatino in vrelo vodo ter mešamo, vse dokler ne nastane gladka mešanica. Vlijemo v plitev pekač, da nastane nekje centimetrski sloj, in postavimo v hladilnik, da se strdi. Iz mase izrežemo manjše kroge in jih polagamo na testo v modelčkih. Ponovimo vajo iz prvega dela, ko na kuhalnik pristavimo posodo za vodno kopel in nanjo položimo skledo, v kateri na zmernem ognju stopimo nadrobljeno/naribano čokolado in maslo. Mešamo, dokler ni rezultat tekoča kremasta zmes. Takoj ko smo dobili želeno, prelijemo po želeju in testu. Pustimo, da se piškoti ohladijo, potem pa jih odstranimo iz modelčka. In to je to! Pa dober tek!

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。