RAZVAJANJE VSEH ČUTOV Gostilnico pri Markotu v Stražišču pri Kranju nekateri poznajo po dobri kavi, drugi po odlični hrani Marka Begiča. Vzrok za to gre iskati v razdeljenosti prostora na kavarno in gostilno, prva je v temno modri, druga v beli kombinaciji. Gostilnici daje pečat pokriti del vrta, ki s skrbno izbranimi ...
Delavska cesta 37
克拉尼
RAZVAJANJE VSEH ČUTOV Gostilnico pri Markotu v Stražišču pri Kranju nekateri poznajo po dobri kavi, drugi po odlični hrani Marka Begiča. Vzrok za to gre iskati v razdeljenosti prostora na kavarno in gostilno, prva je v temno modri, druga v beli kombinaciji. Gostilnici daje pečat pokriti del vrta, ki s skrbno izbranimi detajli, barvami in materiali pričara morje, sonce in v nas obudi nepozabne ‘morske’ spomine. Tako dihamo morski zrak, čeprav smo v gorenjski prestolnici. Vse od pogrinjkov do hrane idejno izpelje lastnik, ki je mnenja, da mora oprema lokala, glasba in ponujena hrana na gostu naredi odličen vtis. Da jih ne bi obremenjevali z jedilnikom, poskušajo želje gostov uganiti z branjem njihovih misli. Ponudba je prilagojena letnemu času, tako bodo na primer na jesenskem jedilniku prav gotovo gobe z raznimi omakami in kombinacijami mesa in sadja. Ste že pozabili, kakšen je okus račjih prsi z medom in rožmarinom, postreženih s pirejem iz suhih jabolk, namočenih v vinu? In za konec še namig – posebno ‘vizualno’ doživetje ob obisku gostilne so njihovi meniji na tablicah, ki spominjajo na okna in jim zato pogovorno pravijo kar ‘windowsi’.