一份甜点,同时也是一顿美味又健康的早餐!苹果煎饼,我们在下面介绍其食谱,是一种理想的甜点,可以让每个人在任何时候都满意。
Sestavine za 6 palačink:
- 3/4 skodelice nesladkane jabolčne čežane
- 2个蛋
- 1/4 skodelice mandljevega mleka (ali katerega koli drugega mleka)
- 1茶匙香草精
- 1 in pol skodelice ovsene kaše
- 2 茶匙发酵粉
- 1茶匙肉桂
- 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka
- 1/4 茶匙 盐
准备:
Vse sestavine dajte v mešalnik in mešajte, dokler zmes ni popolnoma gladka. Če ugotovite, da je testo pregosto, dodajte nekaj dodatnih žlic mleka. V ponvi segrejte olje in jih pecite na zmernem ognju 2-3 minute, dokler malo ne nabreknejo in na robovih opazite mehurčke. Palačinko obrnite na drugo stran in pecite, dokler ne dobi zlato rjave barve.
Sestavine za jabolčni preliv:
- 3/4 skodelice na kocke narezanih jabolk
- 1 žlico masla
- 1 čajno žličko javorjevega sirupa
- 一点肉桂
V lonec dodajte 3/4 skodelice na kocke narezanih jabolk, 1 žlico masla, 1 čajno žličko javorjevega sirupa in malo cimeta ter na zmernem ognju dušite, dokler jabolka ne postanejo mehke.
Prelijte po palačinkah, po želji dodajte nekaj orehov in samo uživajte!