阿拉伯煎饼有点不同。它们含有两种你意想不到的成分,而且非常柔软。
薄煎饼 so priljubljena jed za zajtrk, kosilo ali večerjo ali samo posladek v mnogih državah po svetu in jih lahko pripravimo sladke ali slane.
Priljubljene so zaradi več razlogov. Enostavne priprave. Lahko jih pripravimo v različnih okusih in oblikah. Sestavine so poceni in dostopne, kar jim omogoča, da jih lahko pripravi vsak.
Priprava zmesi ni težka, saj se sestavine le zmešajo, vseeno pa morate uganiti pravo mero, da vam uspe.
Predlagamo, da preizkusite recept za arabske palačinke z banano, kvasom in kefirjem, ki se bodo izkazale za neverjetno mehke.
Arabske palačinke
组成部分
- 2 根香蕉
- 1茶匙干酵母
- 1茶匙糖
- 1/2 茶匙盐
- 3个鸡蛋
- 350 ml kefirja
- 300毫升温水
- 350 g moke
方向
- V mešalnik dajte banane, suh kvas, sladkor, sol, kefir in jajca.
- Dobro premešajte, nato dodajte moko in toplo vodo, nato ponovno premešajte.
- Zmes vlijete v posodo, nato pokrijete s prozorno folijo in pustite eno uro.
- Ponev naoljite, in jih specite.