您是否知道柿子生长在属于 Diospyros 树科的树上,Diospyros 在古希腊语中意为“众神的果实”?没错,秋天盛产的橙子,据说富含矿物质、维生素和抗氧化剂,这就是它在古代备受推崇的原因,也是今年秋天你可以百般享受的原因。其中最美味的肯定是柿饼,连神仙都会舔手指。这是美味柿子派的食谱……
卡其色 je jesenski sadež, ki naj bi vseboval visoke vsebnosti vitaminov, mineralov, antioksidantov in vlaknin, ki jih naše telo potrebuje za optimalno delovanje. Da bodo kakiji vam in vašim gostom še bolj teknili, iz njih pripravite slastno kakijevo pito.
Recept za božansko dobro kakijevo pito:
Sestavine za božansko dobro kakijevo pito
对于面团:
- 1个大鸡蛋
- 50 克 糖粉
- naribana limonina lupinica
- 100 克黄油
- 150 克 面粉
- 1袋香草糖
- 1 ščepec pecilnega praška
对于填充:
- 550 g zelo zrelih kakijev
- 60克糖
- 2袋香草糖
- 80 克 面包屑
- 50 g ostre moke
- 10 g masla za pekač
Navodila za pripravo božansko dobre kakijeve pite
Pečico predhodno ogrejemo na 190 stopinj. V večji posodi zmešamo jajce, sladkor, maslo in naribano limonino lupinico. V drugi skledi zmešamo moko, vaniljev sladkor in pecilni prašek ter zmes dodamo prvi mešanici. Vse sestavine zgnetemo v testo, hlebček zavijemo v prozorno folijo za živila in zvitek za pol ure postavimo na hladno.
Kakije operemo, odstranimo jim pecelj in koščice ter jih narežemo na majhne kose. Koščke damo v večjo skledo in jih posujemo s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem, drobtinami in moko.
阅读更多: 食谱:只有两种成分的美味巧克力慕斯!
Okrogel pekač za pite izdatno namastimo. Ohlajeno testo razvaljamo in z njim obložimo dno namaščenega pekača. Testo prekrijemo s kakijevim nadevom in pito položimo v pečico. Pečemo približno pol ure. Dober tek!