奶油味十足,美味不可抗拒——这是巧克力芝士蛋糕
Če uživate v okusu čokolade, je ta recept kot nalašč za vas.
Čokoladni cheesecake
组成部分
- 面团:
- 100 克 融化的黄油
- 200 g keksov 填充:
- 1 kg svežega sira
- 150 毫升 甜奶油
- 200 克牛奶巧克力
- pol skodelice sladkorja v prahu
- 5个鸡蛋
- 1 čokoladni puding
方向
- V kozici segrejemo sladko smetano, ki ji dodamo čokolado. Mešamo dokler se čokolada ne stopi in dobimo homogeno zmes.
- Piškote zdrobimo, nato pa jih zmešamo s stopljenim maslom.
- Pekač obložimo s peki papirjem, nato pa to mešanico razporedimo po pekaču.
- Sir, jajca in sladkor v prahu zmešamo, nato pa ohlajenemu dodamo čokolado in sladko smetano. Vse skupaj dobro premešamo.
- Na koncu dodamo še puding in mešamo toliko časa, da se sestavine povežejo.
- Nadev prelijemo po piškotnem testu, nato pa postavimo v pečico, ogreto na 150 stopinj.
- Pečemo uro in pol. Po tem torto potresemo s sladkorjem v prahu ali dodamo čokoladno glazuro.