自制的新鲜脱脂巧克力非常适合那些无法放弃巧克力但仍想尽情享受而不会心存愧疚的人。新鲜巧克力确实是一种健康的甜点,下面我们为您提供一个简单快捷的食谱。虽然它有很多有益的作用,但它仍然是一种甜味剂,所以也不应该过量。
Domača presna čokolada brez maščobe je slastna čokolada, ki jo lahko ekspresno pripravite kar sami doma. Zanjo potrebujete zgolj nekaj sestavin, ki imajo v zmernih količinah blagodejen učinek na telo.
阅读更多: 食谱:自制八后巧克力棒
巧克力 ne vsebuje nobenih nepotrebnih dodatkov, kar je težko reči za čokolade iz trgovine. Čas je torej, da se lotite priprave domače presne čokolade. Povsem preprosto je!
Recept – domača presna čokolada brez maščobe:
Sestavine – domač presna čokolada brez maščobe:
- 145 g presnega kakava v prahu
- 100 g kakavovega masla
- 80 g agavinega sirupa
- 1 žlička vanilje
- kakavova jedrca/pistacije (za dekoracijo)
Postopek priprave domače presne čokolade brez maščobe:
Najprej kakavovo maslo stopimo nad vodno paro. Nato ga prelijemo v posodo in mu dodamo kakav, vaniljo in agavin sirup. Premešamo, da dobimo gladko in homogeno zmes. Vlijemo v modelčke za čokolado (lahko tudi improviziramo) in po želji okrasimo s sesekljanimi pistacijami, jedrci ipd. Za eno uro postavimo v hladilnik oz. zamrzovalnik, da se čokolada strdi. Pa veselo sladkanje!