fbpx

Recept: domača presna čokolada brez maščobe

Recept - presna čokolada

Domača presna čokolada brez maščobe je idealna za vse, ki se ne morete odreči čokoladi, pa bi se vseeno radi sladkali brez slabe vesti. Presna čokolada je namreč zdrava sladica in v nadaljevanju vam ponujamo enostaven in hiter recept zanjo. Čeprav ima kar nekaj koristnih učinkov, pa je še vedno posladek, zato tudi z njo ne gre pretiravati.

Domača presna čokolada brez maščobe je slastna čokolada, ki jo lahko ekspresno pripravite kar sami doma. Zanjo potrebujete zgolj nekaj sestavin, ki imajo v zmernih količinah blagodejen učinek na telo.

PREBERITE ŠE: Recept: domače čokoladice After Eight

Presni čokoladi lahko dodate lešnike, pistacije, jedrca ipd.
Presni čokoladi lahko dodate lešnike, pistacije, jedrca ipd.

Čokolada ne vsebuje nobenih nepotrebnih dodatkov, kar je težko reči za čokolade iz trgovine. Čas je torej, da se lotite priprave domače presne čokolade. Povsem preprosto je!

Recept – domača presna čokolada brez maščobe:

Sestavine – domač presna čokolada brez maščobe:

  • 145 g presnega kakava v prahu
  • 100 g kakavovega masla
  • 80 g agavinega sirupa
  • 1 žlička vanilje
  • kakavova jedrca/pistacije (za dekoracijo)

Postopek priprave domače presne čokolade brez maščobe:
Najprej kakavovo maslo stopimo nad vodno paro. Nato ga prelijemo v posodo in mu dodamo kakav, vaniljo in agavin sirup. Premešamo, da dobimo gladko in homogeno zmes. Vlijemo v modelčke za čokolado (lahko tudi improviziramo) in po želji okrasimo s sesekljanimi pistacijami, jedrci ipd. Za eno uro postavimo v hladilnik oz. zamrzovalnik, da se čokolada strdi. Pa veselo sladkanje!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!