为什么选择切马泽夫香蒜酱?因为它普遍有用且具有治疗作用。它可以用作酱汁、涂抹酱或调味料。 Čemaž 是春天的预兆,因为它是仅次于蒲公英的第一种适合春季食用的野生植物。哪里可以买到奶油?进入森林,但要小心,不要将它与铃兰叶混淆,因为与梧桐不同,它是有毒的。
Čemažev pesto je eno najbolj vsestranskih živil, saj ga lahko uporabimo kot začimbo za solate ali juhe, omako za testenine ali ga vmešamo v rižoto, lahko pa kot 传播 na svežem ali popečenem kruhu.
阅读更多: Recept: slastna regratova juha
Čemažev pesto je nekaj, kar ne sme manjkati na spomladanskem jedilniku. Zato brž ponj v naravo, kjer vas skoraj zagotovo že čaka v vašem najljubšem gozdičku. Čemaž je namreč ena tistih rastlin, ki med prvimi zeleno obarva gozdnata tla in mu zato upravičeno pravimo znanilec pomladi.
Recept za čemažev pesto:
Sestavine za čemažev pesto:
- 100 g čemaža
- 盐
- 1 dl olivnega olja
Postopek priprave čemaževega pesta:
Sveže nabrane ali nakupljene liste čemaža operemo in (p)osušimo. V mešalniku jih nasekljamo in po okusu dodamo sol. Dodamo olivno olje in premešamo. Mešanico prestavimo v kozarček in hermetično zapremo. Voilà! Čemažev pesto hranimo v temnem in sorazmerno hladnem prostoru.