fbpx

食谱:rjumkara 或塞尔维亚 gibanica

Recept gužvara (srbska gibanica)

你知道什么是骗子吗?谁说塞尔维亚食物只有 čevapčiči 和 pleskavice?!塞尔维亚美食爱好者也会在 gjuvara(也称为塞尔维亚 gibanica,也称为奶酪卷)的菜谱中找到自己喜欢的菜品。一道简单、美味的素食,一定会让每个人都垂涎欲滴!忘记 burek 吧!

Ob besedi gibanica najprej pomislimo na prekmursko gibanico, a priprava te odlične sladice je zahtevna, zato vam raje izdamo recept za srbsko gibanico, ki ji v izvirniku pravimo gužvara. Ne gre za sladico, temveč sirov zavitek, katerega priprava je tako preprosta kot obračanje čevapčičev na žaru! Vse, kar morate storiti, je, da kot časopisni papir zmečete listnato testo, ga pomočite v maso, dobite pa lično pito, ki je gosti ne bodo mogli prehvaliti.

Burek proti gužvari nima za burek!
Burek proti gužvari nima za burek!

Recept za gužvaro (srbsko gibanico):

Sestavine za gužvaro (srbsko gibanico):

  • 30 dag skute
  • 4 listi listnatega testa
  • 10 dag sira feta
  • 150 毫升 牛奶
  • 2个蛋
  • 1 dcl olja
  • 碳酸氢钠

阅读更多: 食谱:初学者的 Yota

Priprava gužvare (srbske gibanice):
Z vilicami zmešajte skuto, jajca, sir, mleko in polovico žličke sode bikarbone, ki ste jo prej raztopili v decilitru vode. Mešajte toliko časa, da dobite poltekočo maso (z grudicami sira in skute). Pekač namastite in obložite z valovito plastjo testa, ki ga polijete z oljem. Po testu potresite maso in jo pokrijte z naslednjo plastjo testa. To nagubajte tako, da so valovi zdaj pravokotno na prejšnjo plast. Testo znova namastite. Vse skupaj ponovite še dvakrat (skupno štiri plasti testa), da je vsaka plast pravokotna na prejšnjo. Po vrhu potem razporedite preostalo maso. Še preprosteje pa je, da pekač obložite z listnatim testom, preostalo listnato testo pa zmečkate v kepo kot časopisni papir, ga pomočite v maso in ”zgužvate” v pekač (glejte videoposnetek za lažjo predstavo). Pečico predhodno segrejte na 180 stopinj Celzija in pecite nekje 30 minut. Pa dober tek!

Videorecept za gužvaro:

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。