冷汤是炎热天气的完美午餐。它们很快就准备好了,是真正的能量炸弹。由于采用未经热处理的新鲜食材,冷汤是健康的源泉,因为食物保留了其所有营养价值。在这篇文章中,我们向您展示了一道清凉爽口的甜菜根汤的食谱。
Hladna juha iz rdeče pese
组成部分
- 1 kg sveže pese
- 2 vijolični čebuli
- 2 dl polnomastnega jogurta
- 2汤匙酸奶油
- 2汤匙油
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 1茶匙糖
- šopek svežega drobnjaka
- 盐和胡椒
方向
- Oprano peso skuhajte v približno dveh litrih slane vode, ki ste jo predhodno zavreli. Kuhate približno pol ure, dokler ta ne postane mehka. Odlijete vodo in pustite, da se pesa ohladi, nato jo olupite in nareže na četrtine.
- Na olju prepražite drobno sesekljano čebulo. Ko je pripravljena, dodajte balzamični kis in sladkor ter dušite še nekaj minut.
- Peso in čebulno omako prestavite v mešalnik in vse skupaj zmiksate v gladko zmes in postopoma dodajate jogurt in smetano. Če je pregosta, dodajte malo vode, v kateri se je kuhala pesa.
- Začinimo po okusu. Potresete s sesekljanim drobnjakom ali peteršiljem in za vsaj dve uri juho pred serviranjem postavite v hladilnik.