fbpx

Recept: hladna juha iz rdeče pese

Foto: Anshu A/Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Hladne juhe so odlično kosilo za vroče dni. Pripravljene so v hipu in so prava energijska bomba. Zahvaljujoč svežim sestavinam, ki niso termično obdelane, so hladne juhe vir zdravja, saj živila ohranijo vse svoje hranilne vrednosti. V prispevku vam razkrivamo recept za hladno in osvežilno juho iz pese.

Hladna juha iz rdeče pese

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 1 kg sveže pese
  • 2 vijolični čebuli
  • 2 dl polnomastnega jogurta
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 žlici olja
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • šopek svežega drobnjaka
  • sol in poper

Navodila

  1. Oprano peso skuhajte v približno dveh litrih slane vode, ki ste jo predhodno zavreli. Kuhate približno pol ure, dokler ta ne postane mehka. Odlijete vodo in pustite, da se pesa ohladi, nato jo olupite in nareže na četrtine.
  2. Na olju prepražite drobno sesekljano čebulo. Ko je pripravljena, dodajte balzamični kis in sladkor ter dušite še nekaj minut.
  3. Peso in čebulno omako prestavite v mešalnik in vse skupaj zmiksate v gladko zmes in postopoma dodajate jogurt in smetano. Če je pregosta, dodajte malo vode, v kateri se je kuhala pesa.
  4. Začinimo po okusu. Potresete s sesekljanim drobnjakom ali peteršiljem in za vsaj dve uri juho pred serviranjem postavite v hladilnik.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!