fbpx

Majhno in učinkovito: 3 ideje, s katerimi bo ventilator še bolj ohladil prostor

Foto: Cottonbro/Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Danes si poletnih mesecev ni več mogoče predstavljati brez klimatskih naprav, ki olajšajo dan. Če se želite odpočiti od hlajenja s klimatsko napravo in prihraniti denar, vam ni treba biti obsojen na pregret prostor v vašem domu. Če imate že pozabljen ventilator, lahko z nekaj pripomočki povečate njegovo hladilno zmogljivost. Prav zato vam predstavljamo alternativne predloge, ki vas bodo ohladili.

1. Pred ventilator postavite široko, plitko posodo (na primer pekač) in jo napolnite s kockami ledu. Tako bo zrak, ki piha iz ventilatorja, hladnejši od zraka pri sobni temperaturi, njegova svežina pa bo trajala, dokler se led ne stopi.

via GIPHY

2. Namesto posode z ledom, lahko pred glavo ventilatorja postavite zmrznjeno plastenko vode.

3. V brisačo položite kocke ledu jo zvijte in zavežite med stole. Ventilator usmerite proti brisači, da ohladite zrak. Pri tovrstnem hlajenju je treba zaradi taljenja ledu pod brisačo postaviti posodo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.