现在正是夏季凉汤脱颖而出的时候。它们不仅适合作为茶点,而且也是一场视觉盛宴。
To lepo dokazuje hladna juha, ki je pripravljen iz kumar in avokada. Lahko jo postrežete kot predjed in uživate v njeni prijetni osvežitvi.
成分:
- 1个柠檬
- 4 stebla mete
- 1 kumara (400 g)
- 1 avokado (250 g)
- 200 gramov polnomastnega jogurta
- 1汤匙橄榄油
- 1茶匙蜂蜜
- čili, sol, poper
- 200 mililitrov jušne osnove
- ledene kocke (ali ledeno mrzla voda)
- 2 žlici pinjol
- 1个洋葱
准备:
Limone operite z vročo vodo, naribajte lupino in iztisnite sok. Liste mete operite in jih natrgajte na male koščke. Kumare očistite in četrtino narežite na kocke, ter pustite stati, da spustijo vodo. Nato avokadu odstranite lupino in koščico, ter četrtino vsebine narežite na kocke. Kar vam bo ostalo avokada in kumar, pustite ob strani, saj boste to potrebovali kasneje.
Narezane kumare in avokado zmešajte skupaj s 150 gramov jogurta, soljo, poprom, medom, limoninim sokom, limonino lupino, čilijem, ter hladno jušno osnovo. Nastati vam mora gladek pire.
Nato vmešajte kocke ledu ali hladne vode. Količina je seveda odvisna od tega kakšno gostoto juhe želite imeti.
Na tanke trakove narežite mlado čebulo, preostali avokado in kumare. Vse skupaj zmešajte s preostalim jogurtom ter pirejem, ki ste ga prej pripravili. Popražiti pinjole in z njimi okrasite vašo juho. Jed postrezite hladno, zato je priporočljivo, da jo pred serviranjem postavite v hladilnik za eno do dve uri.