Recept: hladna poletna juha iz avokada in kumar

Prava poletna osvežitev

Foto: Pinterest.com

Zdaj je čas, da v ospredje stopijo poletne hladne juhe. Ne le da se prilegajo kot osvežitev, so tudi prava paša za oči.

To lepo dokazuje hladna juha, ki je pripravljen iz kumar in avokada. Lahko jo postrežete kot predjed in uživate v njeni prijetni osvežitvi.

Sestavine:

  • 1 limona
  • 4 stebla mete
  • 1 kumara (400 g)
  • 1 avokado (250 g)
  • 200 gramov polnomastnega jogurta
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 čajna žlička medu
  • čili, sol, poper
  • 200 mililitrov jušne osnove
  • ledene kocke (ali ledeno mrzla voda)
  • 2 žlici pinjol
  • 1 čebula

Priprava:

Limone operite z vročo vodo, naribajte lupino in iztisnite sok. Liste mete operite in jih natrgajte na male koščke. Kumare očistite in četrtino narežite na kocke, ter pustite stati, da spustijo vodo. Nato avokadu odstranite lupino in koščico, ter četrtino vsebine narežite na kocke. Kar vam bo ostalo avokada in kumar, pustite ob strani, saj boste to potrebovali kasneje.

Narezane kumare in avokado zmešajte skupaj s 150 gramov jogurta, soljo, poprom, medom, limoninim sokom, limonino lupino, čilijem, ter hladno jušno osnovo. Nastati vam mora gladek pire.

Nato vmešajte kocke ledu ali hladne vode. Količina je seveda odvisna od tega kakšno gostoto juhe želite imeti.

Na tanke trakove narežite mlado čebulo, preostali avokado in kumare. Vse skupaj zmešajte s preostalim jogurtom ter pirejem, ki ste ga prej pripravili. Popražiti pinjole in z njimi okrasite vašo juho. Jed postrezite hladno, zato je priporočljivo, da jo pred serviranjem postavite v hladilnik za eno do dve uri.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sladoled na žaru: to je vsekakor najbolj izvirna sladica za poletna druženja