Počitnice po robinzonsko: 4 najlepše ribiške hišice na Hrvaškem

Foto: robinzonski-smjestaj.eu

Ne potrebujmo vsi luksuznih hotelov, za popoln oddih. Niti bogatih samopostrežnih zajtrkov in dobro opremljenih wellnessov. Številni si tako na počitnicah želimo le eno samo stvar – mir. Prav zato ni boljšega, kot majhna kamnita hišica tik ob obali, daleč stran od trušča, glavne mestne promenade in glasnih prodajalcev sladoleda.

Ribiška hišica La Vida

Hišica na otoku Mali Vinik, deset minut plovbe iz pristanišča na Murterju, je pravo mesto, kjer lahko okusite čare robinzonskega turizma. V njej najdete spalnico z zakonsko posteljo, na voljo imate tudi štedilnik in hladilnik, ki deluje s pomočjo sončne energije. Opozarjajo, da je vodo potrebno uporabljati racionalno, lahko pa se oprhate v zunanjem ali notranjem tušu. V glavni sezoni vas bo hišica stala 180 evrov/dan.

Ribiška hiša Super Sea Home

V zavetju borovcev, v bližini Pakoštan, se nahaja hišica s čudovitim pogledom na turkizni zaliv. Zasebna plaža je le 20 metrov stran od terase, zato je zasebnost zagotovljena. V njej se nahaja spalnica z zakonsko posteljo, v dnevnem prostoru je še zložljiv kavč. Elektriko se prav tako pridobiva s pomočjo sončnih kolektorjev, tudi vodo vam tekom dneva ogreje sonce samo. Poleg dobro opremljene kuhinje boste v hišici našli še televizor in WiFi, če se boste seveda v osami sploh želeli priklopiti na splet in elektronsko pošto. V glavni sezoni boste zanjo odšteli 170 evrov/dan.

Luksuzna kamnita hišica Serenity

Če iščete mirno nastanitev, daleč stran od hrupnih ulic, pa vendar sanjate o neke vrste luksuzu v obliki bazena, potem je Serenity kot nalašč za vas. Nahaja se v uvali Vitane na otoku Pašman in lahko namesti od šest do osem oseb. Z oljkami in borovci obkrožena kamnita hišica se nahaja na 700 m2 veliki ograjeni parceli, pred glavno teraso pa se bohoti zunanji bazen. Hišica je klimatizirana, opremljena z vso sodobno tehnologijo, ki jo za počitnice nekateri potrebujejo. Če imate lasten čoln, ga lahko privežete na pomol pred hišico. Cena za najem v glavni sezoni je 450 evrov/dan.

Villa Zora

Vila z zunanjim bazenom se nahaja 200 metrov stran od plaže, na veliki zasebni parceli blizu mesta Supetar na Braču. Pohvali se lahko s tremi spalnicami, dobro opremljeno kuhinjo, masažno kadjo, letno kuhinjo in televizorjem, na voljo je tudi WiFi. Gostom je na razpolago tudi žar, dogovorite se lahko tudi za najem koles. V glavni sezoni boste za vilo odšteli 456 evrov/dan.

 

Dodatne Informacije

Članek lahko vsebuje partnerske povezave.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!