正值草莓季节,正是制作草莓酱的好时节。这次我们准备了香草和巧克力制作草莓酱的配方和流程。
Ja! Prav ste prebrali – jagodni džem z vanilijo in čokolado. Nikar ne odlašajte. Zavihajte rokave in pripravite to okusno sadno pregreho.
成分:
- 1公斤草莓
- 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker (v razmerju 2:1)
- 1 个香草荚
- 40 g jedilne čokolade
准备:
Jagode operemo, jih dobro odcedimo in jim odstranimo peclje. Polovico jagod pretlačimo, preostanek pa razrežemo na koščke in ga nato primešamo pretlačenim jagodam. Dodamo želirni sladkor. Vaniljev strok prerežemo po dolžini na pol, sredico stresemo k jagodam in sladkorju, dobro premešamo, na koncu dodamo v sadno mešanico še lupino vaniljevega stroka.
Sadno mešanico pustimo počivati na hladnem uro ali dve, nato jo pristavimo na štedilnik in jo do vretja ves čas po malem mešamo. Pri srednji temperaturi naj nato vre od 4 do 6 minut. Preverimo, ali je mešanica že želirala, nato iz nje previdno odstranimo lupino vaniljevega stroka, potem pa ji na hitro primešamo čokolado, ki smo jo že prej nasekljali na koščke. S tako pripravljeno marmelado napolnimo kozarce, jih dobro zapremo in shranimo na hladnem.
Naš nasvet:
Lupino vaniljevega stroka po kuhanju operemo pod hladno vodo, popolnoma osušimo in shranimo v dobro zaprtem kozarcu. Tako jo bomo lahko uporabili še kdaj kasneje.