谁不喜欢burek?那些拥有它的人要小心,在你面前的是一个 burek 食谱,味道就像原来的 burek,尽管每个尝试过它的人都说它更好。
Okus je popoln, le držati se morate recepta.
Mesni burek
组成部分
- 650 gramov vlečenega testa
- 600 gramov mletega mesa
- 400 gramov rdeče čebule
- 10 gramov soli
- 胡椒
- 100毫升油
- 50毫升油
- 400 ml mineralna vode
方向
- Na olju prepražite najprej meso, potem dodate čebulo, sol in poper.
- Vzamete 4 kose vlečenega testa – dva skupaj spodaj in na koncu dva na vrhu.
- Okrogel pekač rahlo naoljite (2 žlici olja) in položite nanj dva lista testa.
- Nanj dajte zelo malo mesa, kot je prikazano v posnetku (samo 2 žlici na testo). Potresite ponovno z malo mešanice.
- Vsako testo popršite z malo mešanice olja in mineralne vode.
- Ko porabite vse testo iz enega paketa ( 500 gr), na vrh položite še preostal del testa in nanj vlite preostalo mešanico.
- Pečete približno 40 minut na 210 C. Ko je pečeno, pekač obrnete.
- Burek postrežete topel in obvezno z jogurtom.
Oglejte si video o pripravi bureka.