小鼠或斯洛文尼亚南部和西部地区对炸薯条的称呼是一种美味佳肴,在圣诞节和狂欢节期间最受欢迎。然而,您无需前往降临节摊位即可享受它。您只需 12 分钟即可轻松自行准备。
Miške – fritule veljajo za eno najbolj preprostih, pa vendar tako okusnih slaščic, ki si jih privoščimo v najhladnejših dneh. Tradicionalne miške so pripravljene iz kvašenega testa, kar pomeni, da vam bo recept vzel nekoliko več časa, vendar pa naj vas ne skrbi: obstaja namreč 快点 和 enostavnejša opcija.
在 miškah z jogurtom namesto kvasa uporabimo 发酵粉, kar pa ne pomeni, da je njihov okus slabši. Marsikdo bi se strinjal, da velja prav nasprotno. In ker vam bo priprava vzela le 12分钟, so odlična izbira za tiste, ki tudi med prazniki bijete bitko s časom.
Miške z jogurtom - fritule
组成部分
- 成分:
- 210 ml navadnega jogurta
- 1 个鸡蛋
- 2汤匙糖
- 1 香草糖
- 柠檬皮
- 250 克 面粉
- 一半泡打粉
- približno 1 l olja za cvrtje
- sladkor v prahu (za dekoracijo)
方向
- V posodi zmešajte jogurt, jajce, sladkor in vanilijev sladkor.
- Limonino lupinico naribajte, dodajte zmesi ter premešajte z rokami.
- Zmesi postopoma dodajajte pecilni prašek in mešajte, dokler mešanica ne postane gladka.
- V globoki ponvi segrejte olje, ki mora doseči temperaturo med 160°C in 180°C. Če kuhinjskega termometra nimate, si lahko pomagate tako, da v vroče olje potopite ročaj lesene kuhalnice. Če se okoli ročaja pričnejo delati mehurčki, to pomeni, da je olje dovolj vroče.
- Zmes v ponev dodajte s pomočjo dveh žlic, ki ste jih prej namočili v olje (tako bo zmes lažje zdrsnila z žlice). Z eno žlico zajemite malo mešanice (približna velikost ene miške), z drugo pa miško potopite v olje.
- Miške pecite na srednjem ognju, dokler ne dobijo zlato rumene barve (približno eno minuto na vsaki strani).
- Ko se popečejo, jih položite na peki papir, ki bo vpil odvečno maščobo. Nato jih potresite s sladkorjem v prahu in postrezite. Dober tek!