健康的披萨?哪有这回事!哦,怎么样!您可能从未想过在节食期间可以将披萨纳入您的菜单中,但是花椰菜披萨,世界上最健康的披萨,您可以问心无愧地享用。它的卡路里和 OH(几乎)用一只手的手指就能数出来,而且由于它不含面粉,因此也适合任何避免麸质的人。
Najbolj zdrava pica ni primerna samo za tiste, ki se izogibate kalorični hrani ali glutenu in nasploh pazite na svoje zdravje, cvetačno pico bodo pomlastili tudi picoljubi. Zakaj bi pico jedli vedno na osnovi kvašenega testa? Takšno pico jeste že vse življenje in bil bi že čas, da v svoj nabor receptov dodate kakšen bolj domiseln način priprave. In to recept za najbolj zdravo pico na svetu vsekakor je.
阅读更多: 披萨:如何将披萨变成另一道菜?
Čeprav bo imela pica na koncu malce drugačen okus od značilnega, ne bo užitek za brbončice nič manjši. In čeprav ne boste dobili porcije 碳水化合物, gre za polnovreden obrok, kjer vlogo moke prevzame cvetača, ki velja za odličen vir vitaminov in mineralov.
Sestavine za zdravo cvetačno pico:
- 1 manjša glava sveže cvetače
- 1 个鸡蛋
- 50 g naribane mocarele (ali katerega drugega sira)
- sol in poper (dodate po okusu)
- ¼ žličke bazilike, česna v prahu in origana
- nekaj paradižnikov
Priprava zdrave cvetačne pice
Cvetačo najprej očistimo in operemo. Cvetke naribamo (ali grobo zmeljemo), nato pa cvetačo segrevamo v mikrovalovki nekje 5 ali 6 minut (to lahko storimo tudi z vodno paro, poskrbimo le, da na koncu ne bo odvečne vode). Pustimo, da se ohladi, nato pa zmehčano cvetačo stresemo v posodo ter ji primešamo stepeno jajce, nariban sir (namesto mocarele je lahko to tudi parmezan, edamec, kozji sir …), sol in poper. Če želimo, lahko dodamo še ščepec česna in zelišč/začimb. Maso nato v obliki kroga razporedimo po papirju za peko. Pečico smo medtem segreli na 200 stopinj, testo pa v njej pečemo približno 20 minut. Potem ga vzamemo ven, premažemo s paradižnikovo omako in poljubno obložimo (s čebulo, svežo baziliko, šunko, tunino, koruzo, parmezanom …) ter pečemo še 10 minut. Voilà! Pa dober tek!