Potica 是斯洛文尼亚最著名的出口产品之一,几乎没有一个假期没有 Potica。如果是自制的就更好了。由发酵面团和不同馅料制成的糕点以卷的形式制成,通常以螺旋形或环形模型烘烤,边缘有棱纹或光滑,以及细长的面包。下面,我们为您提供三种美味自制波提卡的绝佳食谱,您的小指中必须有它们。
哪一个 najboljša domača potica? Odgovor ne bo nikoli enoznačen. Eni namreč prisegajo na orehovo, drugi na pehtranovo, tretji na kokosovo, spet četrti na katero drugo. Bo pa plebiscitaren na vprašanje, če imamo potico radi. In seveda na vprašanje, kakšna potica je najboljša. Seveda je najboljša potica domača potica.
阅读更多: 烘焙技巧:复活节和传统斯洛文尼亚potica
Preden vam predstavimo tri recepte za domačo potico, vam serviramo še nekaj namigov za pripravo, da bo potica, ki jo nekateri označujejo kar za ambasadorko Slovenije, kar najbolje uspela. Potico pripravljamo v toplem prostoru (potrebna je temperatura med 25 in 35 stopinjami Celzija, te temperature mora biti tudi mleko). Jajca in vse ostale sestavine morajo biti ogrete na sobno temperaturo, zato jih pred pripravo potice nekaj ur prej vzemite iz hladilnika. Moko je za boljše vzhajanje in v izogib grudic pred uporabo potrebno pretresti. Maslo, olje oz. drugo maščobo v testo dodajte nazadnje. Med vzhajanjem ga prekrijte s prtičkom, ki ste ga predhodno navlažili s toplo vodo, lahko pa ga pokrijete tudi s plastično folijo. Najbolje je sicer uporabljati plastično posodo, ki se hermetično zapre in katere pokrov se usloči, ko je polna ogljikovega dioksida.
Tri najboljše domače potice:
Recept za domačo orehovo potico:
Sestavine za orehovo potico:
Sestavine za kvašeno testo:
- 500 克 白面粉
- 80 克 黄油
- 200毫升牛奶
- 3个蛋黄
- 30 克 酵母
- 50克糖
- 一勺朗姆酒
- ½ 茶匙 磨碎的有机柠檬皮
- 盐少许
馅料配料:
- 500 克 磨碎的核桃仁
- 80 克 糖
- 30 克 黄油
- 200毫升牛奶
- 1 香草糖
- 一勺朗姆酒
- ½ 茶匙 磨碎的柠檬皮
- 发酵油
Postopek priprave orehove potice:
首先,准备酵母。将酵母粉碎到容器中,加入一勺糖和一些面粉,然后将温牛奶倒入配料中。混合并发酵 10 分钟。然后我们开始准备酵母面团。将蛋黄与糖混合直至形成泡沫。将面粉筛入一个大碗中,在中间挖一个洞,将酵母倒入其中。加入加热的黄油、泡沫蛋黄、一勺朗姆酒、半茶匙磨碎的有机柠檬皮和一小撮盐。将材料揉成光滑光滑的面团,搓成球状,盖上厨房毛巾,发酵约40分钟。当它上升时,准备核桃馅。将糖、融化的黄油、煮沸的牛奶、香草糖、一半磨碎的有机柠檬皮和一勺朗姆酒混合到碎核桃中。将发酵好的面团擀开,涂上核桃块,小心地擀成肉卷,然后放入抹了油的波蒂卡模型中。用布盖住锅,让面团再发酵 20 分钟。与此同时,将烤箱加热到190度,然后将肉饼放入其中,片刻前用叉子将其深深刺穿。将马蒂卡烘烤约 50 分钟或直至其呈金黄色。当敲击时听到空心的声音,就肯定已经熟了。
PREBERITE ŠE VEČ: 食谱:自制核桃波蒂卡
Recept za pehtranovo potico:
Sestavine za kvašeno testo:
- 500 克 白面粉
- 70 克 黄油
- 200毫升牛奶
- 2个蛋
- 40 g kvasa
- 60克糖
- 一勺朗姆酒
- 1 vanilij sladkor
- ½ 茶匙 磨碎的有机柠檬皮
- 盐少许
馅料配料:
- 150 g nasekljanega pehtrana
- 100 克黄油
- 100 克 面包屑
- 180 克 糖
- 2个蛋
- 180 ml sladke smetane
- 1 vanilij sladkor
Sestavine za premaz in posip:
- 1 个鸡蛋
- 牛奶
- 糖粉
Postopek priprave pehtranove potice:
Najprej pripravimo kvasec. V posodo nadrobimo kvas, dodamo žlico sladkorja in nekaj moke ter med sestavine prilijemo toplo mleko. Premešamo in pustimo vzhajati 10分钟. Nato se lotimo priprave kvašenega testa. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem. V večjo posodo presejemo moko in v sredini naredimo jamico, v katero vlijemo kvasec. Dodamo segreto maslo, penasto umešano rumenjake, žlico ruma, pol žličke naribane lupine bio limone in ščepec soli. Sestavine zgnetemo v voljno in gladko testo, ki ga oblikujemo v kepo, pokrijemo s kuhinjso krpo in pustimo vzhajati približno 40 minut. Med vzhajanjem pripravimo pehtranov nadev. V ponvi razstopimo maslo in na njem prepražimo drobtine, jih odstavimo in pustimo, da se ohladijo. Jajca previdno ločimo. Beljake stepemo v čvrst sneg. Rumenjakom dodamo drobtine, sladkor, smetano in premešamo. Nato počasi in previdno v zmes vmešamo tudi beljakov sneg. Rahlo premešamo. Pekač za potico dobro namastimo in potresemo z drobtinami. Testo na pomokanem prtu razvaljamo na prst debelo in ga 2 do 4 centimetre od roba bogato premažemo z nadevom. Nadev potresemo s 龙蒿 in pričnemo s previdnim zvijanjem testa s pomočjo prta. Pazimo, da je 踪迹 zvita čimbolj na tesno. Zvito “pehtranko” položimo v pekač, pokrijemo s krpo in pustimo, da vzhaja še približno pol ure. Medtem pečico ogrejemo na 190 stopinj. Vzhajano potico premažemo s premazom iz enega jajca in nekaj žlic mleka ter za približno eno uro položimo v pečico. Pečeno potico pustimo, da se v modelu hladi vsaj pol ure, preden jo previdno zvrnemo iz pekača in pustimo, da se dokončno ohladi. Ohlajeno pehtranovo potico potresemo s sladkorjem v prahu, narežemo in postrežemo.
PREBERITE ŠE VEČ: 食谱:传统龙蒿potica
Recept za kokosovo potico s čokolado
Sestavine za kvašeno testo:
- 500 克 白面粉
- 50 g čokolade v prahu
- 50 克 糖粉
- 50 克 黄油
- 50 ml sladke smetane
- 1 vanilij sladkor
- 1汤匙朗姆酒
- 盐少许
- 200 毫升 温牛奶
- 50 g kvasa
- 3个蛋黄
- 1汤匙糖
馅料配料:
- 400 g kokosove moke
- 150克糖
- 45 ml sladke smetane
- 3个蛋清
- 50 克 黄油
Sestavine za premaz in posip:
- 1 个鸡蛋
- 2-3 žlice mleka
- 糖粉
Postopek priprave kokosove potice s čokolado:
Maslo stopimo in ohladimo. Mleko segrejemo. Moko presejemo v večjo skledo in na sredi naredimo jamico. Vanjo nadrobimo svež kvas. Ostale sestavine za kvašeno testo stresemo okrog kvasa. Prevdno zmešamo z električnim mešalcem in med mešanjem postopoma prilivamo rahlo ogreto mleko. Mešamo, dokler testo ni voljno in z lahkoto odstopa od posode. Testo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati vsaj pol ure. Vzhajan hlebček stresemo na pomokan prt, še enkrat pregnetemo in pustimo vzhajati še za 30 minut. Medtem pripravimo nadev, ogrejemo pečico na 190 stopinj in dobro namastimo pekač. Maslo, smetano in sladkor damo v kozico ter sestavine mešamo, dokler mešanica ne zavre. Nato dodamo koksovo moko, prevremo in odstavimo. Med hlajenjem v trd sneg stepemo tri beljake. Snegu previdno primešamo kokosovo mešanico, dokler ne dobimo enakomernega namaza. Vzhajan hlebček testa razvaljamo na prst debelo in premažemo s slastnim kokosovim nadevom. Testo s pomočjo prta previdno in tesno zvijemo v zvitek, ki ga nato položimo v namaščen pekač za potico. Potico premažemo s premazom iz razžvrkljanega jajca, ki mu dodamo nekaj žlic mleka in jo po želji prešpikamo z vilicami. Pekač za približno eno uro postavimo v ogreto pečico. Pečeno potico ohladimo in jo šele nato zvrnemo iz pekača na servirni pladenj. Potico posujemo s sladkorjem v prahu, narežemo in postrežemo.
PREBERITE ŠE VEČ: 食谱:巧克力椰子蛋糕