热红酒是寒冷的秋冬季节不可缺少的伴侣。它的甜味和肉桂的芬芳对许多人来说是快乐十二月的代名词。
组成部分
- 1 steklenica polsuhega rdečega ali suhega belega vina
- 2 dcl 水
- 60克糖
- 2 palčki cimeta
- malo nastrganega muškatnega oreščka
- nekaj nageljnovih žbic
- 2 zvezdasti janež
- malo kardamoma
- polovica vanilijevega stroka
- 2 narezani pomaranči
方向
- Vse sestavine v loncu zavrite in na majhnem ognju kuhajte toliko časa, da se sladkor raztopi. Po potrebi dodajte več sladila.
- Kuhajte približno 10 minut in pustite, da se ohladi.
- Če so začimbe ostale na dnu jih precedite.
- Pred serviranjem pijačo pogrejete in okrasite z rezino sveže pomaranče in nageljnovimi žbicami.