如果您还没有决定在圣诞节期间为您所爱的人提供哪种甜点,那么一个绝佳的选择是与咖啡或可可最搭配的美味佳肴,而且最小的孩子也喜欢:巧克力松饼。制作松饼很简单,而且巧克力的美味也有保证。
Čokoladni mafini, ki bodo navdušili tudi največje sladkosnedce, niso le odličen dodatek k 圣诞大餐, ampak lahko v njihovo pripravo vključite tudi najmlajše. Peka je povsem 简单的, kolački pa so hkrati lahko tudi čudovita 装饰 praznične mize.
Čokoladni mafini
组成部分
- 纸杯蛋糕的原料:
- 1 杯面粉
- 1杯糖
- pol skodelice pinjenca
- pol skodelice kave
- 半茶匙小苏打
- 1茶匙香草精
- 1 个鸡蛋
- 40 g kakava v prahu
- 80 ml rastlinskega olja
- 盐少许 奶油成分:
- pol skodelice masla
- 40 g kakava v prahu
- 220 克 糖粉
- 1茶匙香草精
- 1-2 žlici smetane
- 盐少许
方向
- Najprej se lotite priprave testa za kolačke. V veliki skledi zmešajte moko, kakav v prahu, sodo bikarbono, sol in sladkor.
- V ločeni skledi zmešajte preostale sestavine za kolačke (pinjenec, kavo, vanilijev ekstrakt, jajce in olje). Nato mešanici združite in dobro premešajte.
- V modelčke za kolačke postavite papirnate modelčke. Vanje vstavite testo in pecite 18-20 minut v pečici, ki ste jo prej segreli na 175°C. Po peki pustite, da se kolački popolnoma ohladijo.
- Pričnite s pripravo kreme: v večji posodi maslo stopite do mehkega in mu dodajte kakav v prahu. Ob mešanju postopoma dodajajte najprej sladkor v prahu, nato še vanilijev ekstrakt.
- S kremo napolnite brizgalno vrečko in z njo okrasite kolačke. Po želji potresite še s čokoladnimi mrvicami. Dober tek!