fbpx

Recept: najboljši čokoladni mafini

Foto: envato

Če se še niste odločili, s katero slaščico boste najbližjim postregli v času božiča, je odlična izbira poslastica, ki se najbolj prileže ob kavi ali kakavu, v njej pa uživajo tudi najmlajši: čokoladni mafini. Priprava mafinov je enostavna, čokoladni užitki pa so zagotovljeni.

Čokoladni mafini, ki bodo navdušili tudi največje sladkosnedce, niso le odličen dodatek k božični večerji, ampak lahko v njihovo pripravo vključite tudi najmlajše. Peka je povsem enostavna, kolački pa so hkrati lahko tudi čudovita dekoracija praznične mize.

Čokoladni mafini

  • Obroki: 12
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

    Sestavine za kolačke:
  • 1 skodelica moke
  • 1 skodelica sladkorja
  • pol skodelice pinjenca
  • pol skodelice kave
  • pol čajne žličke sode bikarbone
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1 jajce
  • 40 g kakava v prahu
  • 80 ml rastlinskega olja
  • ščepec soli
  • Sestavine za kremo:
  • pol skodelice masla
  • 40 g kakava v prahu
  • 220 g sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1-2 žlici smetane
  • ščepec soli

Navodila

  1. Najprej se lotite priprave testa za kolačke. V veliki skledi zmešajte moko, kakav v prahu, sodo bikarbono, sol in sladkor.
  2. V ločeni skledi zmešajte preostale sestavine za kolačke (pinjenec, kavo, vanilijev ekstrakt, jajce in olje). Nato mešanici združite in dobro premešajte.
  3. V modelčke za kolačke postavite papirnate modelčke. Vanje vstavite testo in pecite 18-20 minut v pečici, ki ste jo prej segreli na 175°C. Po peki pustite, da se kolački popolnoma ohladijo.
  4. Pričnite s pripravo kreme: v večji posodi maslo stopite do mehkega in mu dodajte kakav v prahu. Ob mešanju postopoma dodajajte najprej sladkor v prahu, nato še vanilijev ekstrakt.
  5. S kremo napolnite brizgalno vrečko in z njo okrasite kolačke. Po želji potresite še s čokoladnimi mrvicami. Dober tek!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!