fbpx

5 nasvetov, kako se naličiti pred fotografiranjem

Foto: Mermek AM / Pexels

Vsi želimo na fotografijah izgledati lepo, pa naj gre za fotografiranje za osebni dokument, družena omrežja ali fotografije, ki bodo krasile naš dom ali albume. Z makeup-om lahko pred kamero zablestite, lahko pa ima povsem nasproten učinek. Zato smo vam pripravili 5 nasvetov, kako se naličiti, da boste na fotografijah še posebno lepi.

Dober makeup bo poskrbel, da boste na vseh fotografijah najlepši. Kako se torej naličiti pred fotografiranjem?

1. Uporabite podlago v odtenkih breskve

Preden stopite pred zaslepljujočo svetlobo reflektorjev, poskrbite, da vaša polt zaradi njih ne bo videti bledo. To boste storili s primerjem oz. podlago za obraz breskove barve, saj le-ta vaši koži podarila zdrav sijaj. Primer bo tudi poskrbel, da bo make-up ostal brehiben, dokler se fotografiranje ne zaključi.

Foto: Shiny Diamond / Pexels

2. Pazite na odtenek korektorja

Vrlina dobre fotografije je, da lahko poudari prav vsako malenkost, kar pa ni najbolj povšeči tistim, ki se borijo s temnimi podočnjaki. Zato jih nikar ne pozabite skriti s pomočjo pudra in korektorja. Korektor izberite glede na barvo svojih podočnjakov: če so vijolični ali modri, predlagamo korektor z rumenkastim podtonom, če so rjavkasti, pa jih boste najbolje prekrili s korektorjem z roza podtonom.

3. Nanesite temno rdečo šminko

Tudi ustnice lahko na fotografijah zaradi bliskavice izpadejo bledo. Temu se boste izognili s šminko v temno rdečih odtenkih. Če se vam zdi, da vam ta barva ne pristaja najbolje ali se ne ujema s preostalim make-upom, ki ste ga izbrali, predlagamo odtenke živo rdeče ali vijolične.

Najbolj boste zažareli s temno rdečo šminko Foto: Sam Lion / Pexels

4. Bronzer za iluzijo gladke kože

Bronzer je vedno dobra izbira: ne samo, da bo vaša koža izgledala zdrava in zagorela, ampak lahko z njim v kombinaciji s paletko za konturo obraza poudarite in celo nekoliko spremenite svoje obrazne poteze. Bronzer bo tudi odvrnil pozornost od takoimenovanih problematičnih območij okoli nosu in ust, kjer se nam hitro naberejo gubice.

5. Izogibajte se bleščicam in svetlečemu make-upu

Bleščice v živo lahko izpadejo čudovito, pred fotografiranjem pa se jim raje izogibajte. Prav tako se izognite pudrom, bronzerjem, korektorjem…, ki ustvarijo videz svetleče kože. Pred kamero je lahko na tak način vaša koža videti mastno. Zato se raje odločite za takoimenovan matte puder.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.