fbpx

食谱:不炸鸡肉蓝带

照片:envato

这道菜起源于被称为 Cordon Bleu 的法国美食,是世界上最受欢迎的菜肴之一。看似准备很困难,其实很简单!

Gre za mesno specialiteto, ki na mizi izgleda zelo dekorativno, izdelava pa ni niti zapletena niti draga.

Narejen je iz telečjega ali svinjskega mesa, lahko pa tudi iz piščanca, siru pa običajno dodamo košček šunke, ki mu daje čisto novo dimenzijo okusa.

Čeprav se na prvi pogled zdi nekaj rezerviranega za prestižne restavracije, je že po sestavinah jasno, da lahko to sočno in okusno jed pripravi vsak.

Običajno je v drobtinah, tokrat ga bomo pripravili brez.

Piščančji Cordon Bleu brez cvrtja

  • 服务: 4
  • 难度: 简单的
  • 评分: ★★★★★
  • 打印

组成部分

  • 3 piščančjifileji
  • rezine šunke
  • rezine sira
  • 5 žlic belega vina
  • olje, sol, poper po potrebi
  • par šampinjonov

方向

  1. Piščančji file položimo na prozorno folijo, pokrijemo z drugo folijo in dobro pretolčemo, da meso stanjšamo vsaj za en centimeter.
  2. Solimo in popramo, na en konec položimo list šunke, nato list sira, nato spet list šunke. Nato trdno zvijmo in zapremo z zobotrebcem.
  3. Olje segrejemo, nato na vsaki strani pražimo približno 15 minut.
  4. Šampinjone očistimo in sesekljamo. Ko je meso prepraženo, v isto olje damo šampinjone in jih pražimo približno pet minut, obračamo in začinimo po okusu.
  5. Nato meso vrnemo v ponev, prelijemo z vinom in dušimo še 20 minut na zmernem ognju.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。