这道菜起源于被称为 Cordon Bleu 的法国美食,是世界上最受欢迎的菜肴之一。看似准备很困难,其实很简单!
Gre za mesno specialiteto, ki na mizi izgleda zelo dekorativno, izdelava pa ni niti zapletena niti draga.
Narejen je iz telečjega ali svinjskega mesa, lahko pa tudi iz piščanca, siru pa običajno dodamo košček šunke, ki mu daje čisto novo dimenzijo okusa.
Čeprav se na prvi pogled zdi nekaj rezerviranega za prestižne restavracije, je že po sestavinah jasno, da lahko to sočno in okusno jed pripravi vsak.
Običajno je v drobtinah, tokrat ga bomo pripravili brez.
Piščančji Cordon Bleu brez cvrtja
组成部分
- 3 piščančjifileji
- rezine šunke
- rezine sira
- 5 žlic belega vina
- olje, sol, poper po potrebi
- par šampinjonov
方向
- Piščančji file položimo na prozorno folijo, pokrijemo z drugo folijo in dobro pretolčemo, da meso stanjšamo vsaj za en centimeter.
- Solimo in popramo, na en konec položimo list šunke, nato list sira, nato spet list šunke. Nato trdno zvijmo in zapremo z zobotrebcem.
- Olje segrejemo, nato na vsaki strani pražimo približno 15 minut.
- Šampinjone očistimo in sesekljamo. Ko je meso prepraženo, v isto olje damo šampinjone in jih pražimo približno pet minut, obračamo in začinimo po okusu.
- Nato meso vrnemo v ponev, prelijemo z vinom in dušimo še 20 minut na zmernem ognju.