虾尾是一种极好的小吃,配上一杯冰爽的白葡萄酒会变得生机勃勃。用辣椒调味并在烤箱中烘烤,它们对我们特别有好处。
成分:
- 1000 g repkov kozic
- 2汤匙橄榄油
- grobo mleta sol
- 1/2 žličke mletega čilija
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Pekač pomažemo z oljem in obložimo s papirjem za peko. Izluščene repke po potrebi očistimo, temeljito speremo in osušimo s papirnatimi brisačkami. V večji posodi zmešamo očiščene repke kozic, olivno olje, sol in čili. Repke enakomerno razporedimo po pripravljenem pekaču. Pekač za 15 minut potisnemo v ogreto pečico.
Hrustljavo zapečene repke ponudimo na solati in zraven priložimo tudi okusno pomako.