我们都知道,在营养和健康方面,爱吃甜食是最大的诱惑之一。但如果它是甜的,就不一定是不健康的,这个多汁的橙子蛋糕就是一个很好的例子。
Ko vas torej zagrabi želja po sladkem, vam predlagamo, da si privoščite to okusno pomarančno torto, najboljše pa je, da je narejena brez moke.
Pomarančna torta brez moke
组成部分
- 2 srednje veliki pomaranči
- 6 个鸡蛋
- 360 克 杏仁粉
- 250 g kokosovega sladkorja
方向
- Pomaranče operemo, damo v lonec in zalijemo s toliko hladne vode, da so popolnoma prekrite, nato pa na srednjem ognju kuhamo 40 minut.
- Občasno preverimo, ali so pomaranče vedno pod vodo. Če niso, dodamo malo vode.
- Po 40 minutah pomaranče odcedimo in pustimo, da se ohladijo.
- Nato jih narežemo, odstranimo peške in damo v blender. Mešamo, dokler pomaranče ne dobijo teksture marmelade.
- V skledi stepemo jajca in sladkor, da dobimo gosto bledo rumeno zmes.
- Dodamo pomarančno “marmelado” in mandlje ter vse skupaj dobro premešamo.
- Dobljeno zmes vlijemo v pomaščen tortni pekač in pečemo približno 50 minut na 180°C.