fbpx

食谱:抹茶冰淇淋

抹茶是一种特殊的日本绿茶,具有滋补和提神作用。这种茶的叶子被磨成鲜艳的绿色粉末,含有大量的维生素 C 和咖啡因,是咖啡的五倍。在准备抹茶时,我们消耗整个叶子,而不仅仅是叶子提取物,因此也含有大量的抗氧化剂。

成分:

  • 2 žlici matcha zelenega čaja v prahu
  • 100g rjavega sladkorja
  • 3个蛋黄
  • 200毫升牛奶
  • 5汤匙水
  • 500 毫升甜奶油

准备:

V manjši skledici zmešamo čaj matcha in dve žlici sladkorja. V drugi skledi z električnim mešalnikom penasto umešamo rumenjake in preostali sladkor. Na šibkem ognju počasi segrevamo mleko in pazimo, da ne zavre. Tik pred vretjem kozico odstavimo in nekaj žlic vročega mleka vlijemo v skledico, kjer smo zmešali zeleni čaj in sladkor. Vse skupaj temeljito premešamo, da nastane gladka pasta. Dobljeno pasto zmešamo v preostalo vroče mleko v kozici. V mleko vmešamo še penasto umešane rumenjake. Kozico z zmesjo postavimo nazaj na kuhalnik in na šibkem ognju počasi kuhamo dokler se masa ne zgosti. Ponovno pazimo, da zmes ne zavre, odstavimo tik pred vretjem in pustimo, da se ohladi.

阅读更多: 自制冰淇淋——美味又健康的替代品

Matcha je posebna vrsta zelenega čaja.
Matcha je posebna vrsta zelenega čaja.

V skledi delno stepemo sladko smetano in jo vmešamo v ohlajeno zmes. Dobljeno slastno zmes vlijemo v poljubno posodo za shranjevanje sladoleda (lahko tudi v modelčke za lučke) in postavimo v zmrzovalnik. Po 30-45 minutah masa ob robovih posode zamrzne. Takrat posodo vzamemo iz zmrzovalnika, premešamo, da razbijemo zamrznjene dele, in jo postavimo nazaj na hladno. Postopek še nekajkrat ponovimo, saj le tako dosežemo kremasto strukturo našega okusnega sladoleda matcha. Pomembno je, da v maso pridobimo čimveč zraka, sicer v njej nastanejo kristalčki. Ko sladoled dobi pravo teksturo, ga serviramo in uživamo.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。