这款蛋糕的特色是巧克力和杏酱的完美结合。巧克力外皮带有极佳的黄油味道,与细腻的杏子相得益彰,舒缓了甜味,呈现出完美的和谐。
Hotel “Sacher” na Dunaju je dobil pravico, da imenuje svojo torto “Original Sacher Torte”, ki nosi okrogel čokoladni žig. Torto postrežejo z nesladkano stepeno smetano, spremlja jo nepogrešljiv kavni melanž (Wiener Melange). Ta znamenita torta ima tudi svoj dan, ki ga praznujemo 5. decembra.
Sacher torta po riginalnem receptu
组成部分
- 6 个鸡蛋
- 150 克 黄油
- 130 g čokolade s 55 % kakava
- 100克糖
- 100 克 糖粉
- 140 克 面粉
- 1 vaniljeva palčka (neobvezno)
- 200 g marelične marmelade Preliv
- 200克糖
- 125 ml vode
- 150 g čokolade s 55 % kakava
方向
- Ločimo rumenjak in beljak. Iz beljakov stepemo sneg in dodamo sladkor.
- Posebej stepemo maslo z rumenjaki (dodajamo enega po enega), nato še stopljeno čokolado.
- V zmes presejemo moko in dodamo predhodno stepene beljake.
- Peki papir in zmes položimo v okrogel pekač s snemljivimi stranicami.
- Pečemo 10 minut pri priprtih vratih pri temperaturi 170 stopinj (pečico je treba pravočasno segreti). Nato še 50 minut pri isti temperaturi z zaprtim pokrovom.
- Pustite, da se ohladi 20 min.
- Testo prerežemo na pol.
- V kozici zavremo čokolado, sladkor in vodo. Ohladimo.
- Na spodnjo polovico testa namažemo marmelado in pokrijemo z zgornjo polovico. Nato prelijemo s stopljeno čokolado.