你家里有几颗太熟的香蕉吗?没问题,做香蕉面包,但这次有点不同。这是一份 2 合 1 甜点的食谱,结合了香蕉面包和提拉米苏。嗯嗯,好吃!
Če še nimate ideje za silvestrsko sladico, lahko poskusite s tem slastnim tiramisujem iz bananinega kruha. Ne samo, da priprava ni zahtevna, sama sladica je božanska!
Sestavine za tiramisu iz bananinega kruha:
Bananin kruh
- 4 zrele banana
- 200克糖
- 2个蛋
- 115 gramov zmehčanega masla
- 1茶匙香草精
- 200 gramov moke
- 1茶匙小苏打
- 100 gramov zdrobljenih orehov
Nadev za tiramisu
- 700 mililitrov smetane za stepanje
- 150 gramov sladkorja
- 2 sveži banani, narezani na kolute
- 2 čajni žlički instant espressa
- 1 čajna žlička mandljevega likerja (amareta, neobvezno)
- 4 žlice vode
- 30 gramov kakava v prahu za okras
Priprava tiramisuja iz bananinega kruha:
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Zmečkajte 4 zrele banene. Primešajte zmehčano maslo, sladkor, jajca in vaniljev ekstrakt ter dobro premešajte. Dodajte še presejano moko, sodo bikarbono in sol ter ponovno premešajte. Dodajte še orehe ter previdno premešajte z lopatico. Testo prelijte v pekač, ki ste ga prej obložili s papirjem za peko. Pecite 60 minut, dokler bananin kruh ne dobi zlato rjave barve in čvrste teksture. Pustite, da se ohladi.
K smetani za stepanje dodajte sladkor in stepite. Bananin kruh narežite na dober centimeter debele rezine in s polovico rezin prekrijte pekač. Instant espresso raztopite v hladni vodi, po želji dodajte amaretto, nato pa s to mešanico premažite rezine kruha. Z eno tretjino smetane popolnoma prekrijte rezine. Dodajte plast narezanih svežih banan in te prekrijte z drugo tretjino kreme. Čez položite preostale rezine bananinega kruha, jih premažite s kavno mešanico in smetano. Posujte s kakavom v prahu. Pa dober tek.
Pripravo tiramisuja iz bananinega kruha si lahko ogledate tudi v priloženem videu: