Verjamete v rek, da bomo tisto, kar počnemo na prvi dan novega leta, počeli vse leto? Potem imamo za vas sladek predlog. Za zajtrk si privoščite sladek toast z medom in jagodičevjem, ki bo poskrbel, da bo vse leto 2016 medeno sladko.
Toast z medom, jagodičevjem, čokolado in sladoledom je tradicionalna japonska sladica. Zanimivo je, da se med pravzaprav le redko uporabi, saj Japonci “medeno” pojmujejo kot 甜的.
Ker mi seveda ne želimo stvari še bolj zapletati, smo pripravili 简单的食谱 za toast z medom in jagodičevjem, seveda pa lahko dodate tudi 冰淇淋 如果需要的话还有更多 巧克力.
阅读更多: 食谱:自制舔手指巧克力
Sestavine za toast z medom, jagodičevjem in sladoledom:
- 8 toastov
- 黄油
- 蜂蜜
- jagodičevje
- po želji sladoled in stopljena čokolada
Priprava toasta z medom in jagodičevjem:
Toastom izrežemo sredico, tako da dobimo nekakšen okvir iz toasta. Sredico nato razrežemo na 4 manjše kose. Ves kruh damo na pekač s papirjem za peko in po kruhu z obeh strani namažemo stopljeno maslo. Damo v pečico, da dobi kruh zlato barvo (med peko kruhke enkrat obrnemo). Toaste nato pokapljamo z medom. Vzamemo krožnik, zložimo okvirje iz toasta drugega na drugega, sredice pa damo v sredino okvirjev iz toasta. Na toast lahko nato damo sladoled, jagodičevje in med (ali drug preliv).
Potek priprave toasta z medom, jagodičevjem in sladoledom si lahko ogledate v priloženem videu: