冬天最适合用勺子享用美味佳肴,勺子温暖宜人,轻轻拥抱。让热汤和热蔬菜通心粉汤的味道和谐地占据我们,我们将在我们温暖的家的舒适庇护所中通过几个简单的步骤来召唤它们。
Recepti za 3 bogate zelenjavne jedi na žlico, ki prijetno pogrejejo in se priležejo predvsem pozimi.
1. Gosta juha iz sladkega krompirja
材料(4人份):
- 3 velike žlice olivnega olja
- 1个红洋葱
- 2瓣大蒜
- 1 žlica naribanega ingverja
- 3 veliki korenčki
- 2 navadna krompirčka
- 1 sladek krompir
- 蔬菜汤底 500 毫升
- 250 ml kokosovega mleka
- 1茶匙盐
准备:
Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Korenje ostrgamo, operemo in narežemo na manjše kose. Krompir olupimo, operemo in narežemo na manjše kose. V večji posodi za juho segrejemo olivno olje, na katerem posteklenimo čebulo in česen. Nato postopoma dodajamo ingver, korenje in krompir ter vztrajno mešamo še nekaj minut. V lonec primešamo jušno osnovo in vsebino zavremo. Ko juha zavre, znižamo temperaturo, dodamo kokosovo mleko in po okusu solimo. Pustimo, da juha rahlo vre še nekaj časa. Ko je krompir popolnoma skuhan, posodo odstavimo in juho zmiksamo s paličnim mešalnikom. Juho serviramo s popečenimi kruhki, teknila pa bo tudi ob spremljavi indijskega kruha pita.
2. Pikantna fižolova mineštra
材料(4人份):
- 3 velike žlice olivnega olja
- 1个红洋葱
- 250g kuhanega rdečega fižola
- 250g kuhanega rjavega fižola
- 3瓣大蒜
- 2 片月桂叶
- 3 vejice peteršilja
- 1 根芹菜
- 盐
- 胡椒
- 辣椒
- rdeča mleta paprika
- 250g malih polžkov
- 2汤匙番茄泥
- 500 – 750ml vode
准备:
Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj operemo in sesekljamo. Fižol razpolovimo in prvo polovico zmiksamo s paličnim mešalnikom. Zeleno operemo in narežemo na kolobarčke. Čebulo prepražimo na olivnem olju in ji nato dodamo fižolov pire, sesekljan česen in zeleno. Premešamo, zalijemo z vodo in začinimo z lovorjevimi listi, soljo in poprom. Pustimo, da juha na zmerni temperaturi počasi zavre. Ob vretju v juho stresemo testenine in fižol. Začinimo z mleto papriko, čilijem in dvema žlicama paradižnikove mezge. Odstranimo lovorjeva lista in postrežemo s kosom dišečega domačega kruha.
3. Pisana lečina juha
材料(4人份):
- 3 velike žlice olivnega olja
- 80g zelene leče
- 80g rdeče leče
- 80g črne leče
- 1个大洋葱
- 2瓣大蒜
- 1 žlička kurkume
- 盐
- 胡椒
- 750ml zelenjavne jušne osnove
- 250ml vode
准备:
Lečo že predhodno očistimo, namočimo in skuhamo. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. V posodi za juho segrejemo olivno olje in posteklenimo čebulo in česen. Radodarno začinimo s kurkumo in dobro premešamo. V posodo dodamo skuhano lečo, jušno osnovo in vodo. Po želji začinimo s soljo in poprom ter pustimo, da zavre. Med kuhanjem nekajkrat premešamo. Po približno pol ure juho odstavimo in postrežemo s popečenim kruhom, ki ga natremo s česnom.