Toplota je zelo relativna zadeva, a vseeno nas vse malce pogreje, ko se spomnimo na dobre stare čase skupne domovine. Maribor nas vabi k pravi nostalgični kuhinji naše nekdanje domovine. Ker Slovenci ne znamo pripraviti pravega okusa nostalgičnega Balkana, so glavni akterji priprave jedi mojstri kuhinj iz Sarajeva in ...
Taborska ulica 12
马里博尔
Toplota je zelo relativna zadeva, a vseeno nas vse malce pogreje, ko se spomnimo na dobre stare čase skupne domovine. Maribor nas vabi k pravi nostalgični kuhinji naše nekdanje domovine. Ker Slovenci ne znamo pripraviti pravega okusa nostalgičnega Balkana, so glavni akterji priprave jedi mojstri kuhinj iz Sarajeva in Leskovca, ki so svoje znanje iz bosanskih restavracij prenesli na slovenska tla. Pravih bosanskih specialitet z žara pač ne more ustvarjati vsakdo … Izbira jedi je ogromna, zato je najbolje, da se o svojem okusu pogovorimo s prijaznim osebjem ali se kar prepustimo ponudbi dvanajstih različnih kosil, ki so jih največkrat veseli študentje. Bolj izbirčni se bomo razvajali z begovo ali telečjo čorbo ali pisano dolmo. Nikjer drugje ne bomo predse dobili posebnosti, kot so leskovački voz, čevapčič v pergamentu ali leskovačka mučkalica. Jedi z žara se nam bodo kar same ponujale, še posebej v poletnih mesecih, ko se na vrtu prebudi pravi žar. Obsežna je tudi ponudba slastnih jedi izpod peke, za katere se bo treba naročiti vnaprej, saj se pečejo dalj časa. Ob vikendih je v ponudbi tudi tradicionalen pečeni odojek ali jagnje. Priloge so okusni džuveč in urnebes, lepinja in kajmak pa že sama po sebi prijata poleg. Za osvežitev jedi si privoščimo še pikantno pečeno papriko ali katero od solat. Da ne bomo odšli iz Orienta brez pravega zaključka, se bomo lahko posladkali z baklavo, tufahijo ali slastno domačo jabolčno pito.